Mikrós süteményem kemény, gumi állagú lett. Mitől lehet ez?
Szia!
A linked alapján én is elkészítettem kíváncsiságból a sütit, és nekem jó lett, igaz az egyik hozzászóló véleménye alapján változtattam a sorrenden: "Mondjuk kicsikét változtattam a recepten, ez nem tudom mennyit számít, mert én először a tojást kicsit felvertem a cukorral aztán ment hozzá a 4 kanál házi tej és az olaj valamint a nyuszis kakaó és csak ezután került bele a sütőporos liszt."
Nekem akkor szokott kemény lenni, meg gumis, ha sokáig mikrózom!
Én ezt készítem általában:
1 bögre liszt
1 bögre porcukor (nem ennyit teszek bele, de ez már ízlés kérdése)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor,
csipetnyi só
-ezt egy tálba összekeverni
3 kanál kakaópor
2 egész tojás,
ízlés szerint fahéj
1 bögre forró víz
-ezt összekeverni majd a fenti keveréket hozzáadni.
20 cm átmérőjű jénai edénybe önteni/margarinozni és lisztezni kell az edényt/ mikróba tenni 750 W-on 7 percet sütni. (nagyjából számold ki, hogy a mikród teljesítményével, mennyi idő kell, nekem majdnem 9 perc, mert gyengébb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!