Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikrós süteményem kemény,...

Mikrós süteményem kemény, gumi állagú lett. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
[link] Ezt a receptet készítettem el, mindent az utasítás szerint csináltam, kivéve azt, hogy 3 perc helyett 4,5 percig volt bent. Lehet, hogy ez a baja?
2009. okt. 4. 14:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nekem is mindig gumi àllagu:(
2009. okt. 4. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elsö vagyok,szerintem olaj helyett hasznàlj vajat!
2009. okt. 4. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
39%
Én azt javasolnám,h mikró helyett használj sütőt...
2009. okt. 4. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoktam csinálni ilyen sütit, ugyan úgy ahogy le van írva a receptben. Nem tudom neked miért lett gumis, mert nekem tészta állagú lett és finom! Én se pont 3 percig mikrózom hanem picit tovább.
2009. okt. 5. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A linked alapján én is elkészítettem kíváncsiságból a sütit, és nekem jó lett, igaz az egyik hozzászóló véleménye alapján változtattam a sorrenden: "Mondjuk kicsikét változtattam a recepten, ez nem tudom mennyit számít, mert én először a tojást kicsit felvertem a cukorral aztán ment hozzá a 4 kanál házi tej és az olaj valamint a nyuszis kakaó és csak ezután került bele a sütőporos liszt."

2009. okt. 5. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és 3 percig volt bent a mikróban.
2009. okt. 5. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem akkor szokott kemény lenni, meg gumis, ha sokáig mikrózom!

Én ezt készítem általában:


1 bögre liszt

1 bögre porcukor (nem ennyit teszek bele, de ez már ízlés kérdése)

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor,


csipetnyi só

-ezt egy tálba összekeverni


3 kanál kakaópor

2 egész tojás,

ízlés szerint fahéj

1 bögre forró víz

-ezt összekeverni majd a fenti keveréket hozzáadni.


20 cm átmérőjű jénai edénybe önteni/margarinozni és lisztezni kell az edényt/ mikróba tenni 750 W-on 7 percet sütni. (nagyjából számold ki, hogy a mikród teljesítményével, mennyi idő kell, nekem majdnem 9 perc, mert gyengébb)

2009. okt. 10. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Én sokszor szoktam csinálni ilyet ha a lányok hirtelen beállítanak lelkizni, mindiga recept alapján készítem, 3 perc alatt és még soha nem lett gumis állagú. Szerintem a mikrózási időt ne növeld.
2009. okt. 20. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!