Miért nem jött fel a süteményem/torta?
Készítettem egy Sacher tortát: [link]
Mivel nem volt itthon szódabikarbóna, tettem bele több sütőport. És a torta úgy ahogy volt megsült a formában, de egy centit sem jött fel.
Ennyire fontos lett volna a szódabikarbóna?
Vagy lehet, hogy a koli sütője ennyire rossz?
Segítsetek lécci :S
Hát ez mókás... :/
Süthetsz még egyet vagy vágd össze, főzz pudungot és öntsd nyakon vele a sütit, mintha somlói volna.
2 tojásból soha nem lesz kétrétegű/legalább félbe vágható torta, bár ezt már te is megtapasztalhattad :)
Egy átlagos 16 szeletes torta ált. 7 tojásból készül, ezt lehet max. 3ba vágni, 4be már necces.
A sachert amúgy nem így kell csinálni.
Jaj, nem kell ezt annyira komolyan venni, van néhány torta a hátam mögött, de én még 7 tojást nem használtam el egyhez sem. Recept és tortafüggő a dolog.
Sokat kell sütni, és kitapasztali egyet s mást. Aztán az ember megáll az általa "kikísérletezett" tuti receptnél. :)
Nem tudom, hogy készül az igazi Sacher, nem is pont azt szerettem volna készíteni, csak kipróbáltam, és mint utóbb olvastam a komenteket, ízlett azoknak akik elkészítették azt a receptet. :) pusztán ezért készítettem.
köszönöm a tanácsokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!