Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan csináljátok a chilit?

Ti hogyan csináljátok a chilit?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 20. 19:38
 1/2 anonim ***** válasza:

A házi csilli szószt így:(2éve találtam a neten nekem ez a recept jött be a legjobban.

1 1/2 kg paradicsom, hámozva, magozva, apróra vágva

450 ml ecet 10%-os

500 g cukor

250 g vöröshagyma apróra vágva

350 g zeller nagyon apróra vágva

200 g paprika bármilyen színű húsos apróra vágva (ízlésünknek megfelelően csípős, vagy nagyon csípős, esetleg méreg erős.)

2 1/2 ek. só

1 ½ ek őrölt fahéj

1 ½ ek őrölt gyömbér

1 ek mustármag őrölt (magunk is őrölhetjük, sőt....)

Keverjük össze a hozzávalókat egy rozsdamentes edényben. Kevergetve forraljuk fel, amíg a cukor el nem olvad. Ezután csökkentsük a hőt és 2 órán keresztül főzzük, amíg jól besűrűsödik.

Közben gyakran keverjük meg, nehogy leégjen.

A mikor elérte a megfelelő sűrűséget, tegyük kicsi üvegekbe, a légbuborékokat fa spatulával távolítsuk el, és zárjuk le. Forró vízfürdőben sterilizáljuk forrástól számított 15 percig. Az edényben hagyjuk kihűlni. Címkézzük és tegyük a kamra polcára

Chilli pelyhet : Mindig kis cserepest veszek kertészetben amit kiültetek a kertbe. Az érett paprikákat leszedem kiszáritom majd ledarálom.

A csillis olajat pedig. oliva olajba csilli paprikát teszek,úgy hogy késsel kis mély vágásokat szurok a paprikába.

2014. ápr. 20. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
A chili egy paprikafajta, nincs rajta mit "csinálni".
2014. ápr. 21. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!