A házi csilli szószt így:(2éve találtam a neten nekem ez a recept jött be a legjobban.
1 1/2 kg paradicsom, hámozva, magozva, apróra vágva
450 ml ecet 10%-os
500 g cukor
250 g vöröshagyma apróra vágva
350 g zeller nagyon apróra vágva
200 g paprika bármilyen színű húsos apróra vágva (ízlésünknek megfelelően csípős, vagy nagyon csípős, esetleg méreg erős.)
2 1/2 ek. só
1 ½ ek őrölt fahéj
1 ½ ek őrölt gyömbér
1 ek mustármag őrölt (magunk is őrölhetjük, sőt....)
Keverjük össze a hozzávalókat egy rozsdamentes edényben. Kevergetve forraljuk fel, amíg a cukor el nem olvad. Ezután csökkentsük a hőt és 2 órán keresztül főzzük, amíg jól besűrűsödik.
Közben gyakran keverjük meg, nehogy leégjen.
A mikor elérte a megfelelő sűrűséget, tegyük kicsi üvegekbe, a légbuborékokat fa spatulával távolítsuk el, és zárjuk le. Forró vízfürdőben sterilizáljuk forrástól számított 15 percig. Az edényben hagyjuk kihűlni. Címkézzük és tegyük a kamra polcára
Chilli pelyhet : Mindig kis cserepest veszek kertészetben amit kiültetek a kertbe. Az érett paprikákat leszedem kiszáritom majd ledarálom.
A csillis olajat pedig. oliva olajba csilli paprikát teszek,úgy hogy késsel kis mély vágásokat szurok a paprikába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!