Paradicsomos alapot pizzára, hogyan csináljátok?
Innen loptam:
"Ami még egy jó pizzához feltétlenül kell: pizzaszósz és mozzarella sajt. Szerintem a legegyszerűbb, és legfinomabb pizzaszósz a következő:
Fogok két doboz mutti polpa hámozott, darabolt konzervparadicsomot, és egy szűrőbe téve, lecsöpögtetem belőle a fölösleges lét, majd egy tálba öntöm. Hozzá adok egy evőkanálnyi olasz sűrített paradicsomot (vagy apróra vágott, napon szárított paradicsomot), 1-2 gerezd átpréselt fokhagymát, fél deci kiváló minőségű extraszűz olívaolajat, sózom, borsozom, ezután alaposan összekeverem. A végén egy csokor bazsalikomlevelet tépkedek bele.
Ez a mennyiség négy pizzára elegendő. Jól záródó üvegben, egy kis olajat öntve a tetejére, egy hétig eláll a hűtőben."
Valami ilyesmi nem hangzik rosszul, egyszerű, gyors, de normális alapanyagokból van.
Hozzávalók:
-Fél üveg sűrített paradicsom
-Frissen őrölt fekete bors
-Só
-Ízlés szerint fokhagyma
-Bazsalikom
-Kevés Oregano
Ezeket összekeverem egy tálban, hagyom állni 15 percet, aztán kenem a tésztára.
Hámozott konzerv paradicsomból készítem ilyenkor. ( nekem az Aldis nagyon bevált ) csak villával szétnyomkodom,kis reszelt fokhagyma, bors, oregano, bazsalikom és egy pici cukor kerül bele, meg egy kis csípős kecsap.
Nekünk ez nagyon bejött, sokkal jobban hasonlít a friss paradicsomra, mint az egyéb koncentrált par.pürék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!