Vöröshagymás pörkölt alap, arra megy a krumpli és a kolbász annyi vízzel ami épp ellepi amikor majdnem kész virslit karikázok bele. Sok lével szeretem és rengeteg tejföllel.
A maradékból kiveszem a húsit, összenyomom és krumplistásztának esszük
Ez esetben mi a csirkeszárnyat felrakjuk mint a pörköltet, csak hosszabb lével, és amikor már forrt egyet-kettőt, akkor rakjuk bele a hasábra szelt krumplit, együtt, egyszerre főjjön meg!
Ez a csirkehúsos paprikás-krumpli nálunk.
Ha csirkehúsos krumplis-tarhonyát akarunk, akkor a krumpli kevesebb, amit belerakunk, de amikor ezek már félfövésben vannak, ahány tányér kaját akarunk főzni, annyi marék tarhonyát rakunk bele, és úgy főzzük készre. Persze meglehet, hogy a levét szaporítani kell.
Ez egyébként a tipikus alföldi bográcsos egytálétel, persze lábasban gázon is tökéletesen meg lehet főzni! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!