Paprikás sült halat hogy kell csinálni, és milyen halból?
Melyik halban nincs szálka?
Nagyon régen ettem olyat,annyira emlékszem,hogy fagyasztottan vettük,valami tengeri hal volt.Hogy keressem?
Illetve csak egy módon elkészitve ettem meg,paprikás liszbe volt forgatva,és megsütve.
Az vajon csak sima paprikás liszt volt,vagy volt benne más is,pl só?
Hogy készitsem el? Kiolvasztás után beforgatom és forró olajban kisütöm? Vagy valamit másképp?
Bocsi az értetlenkedésért,de kb 10 éve nem ettem halat,nem vagyok oda érte,csak párom halat enne,és akkor már próbálok olyat,amit én is megeszek. (a halrudacska nem játszik)
Mi kárászbol ,keszeg , törpeharcsábol ebböl szoktunk paprikás lisztes halat sütni : Ezek szálkásak :
A halakt bepácolom oljban kevés házi vegetát zuzott fokhagymát keverek el : a halakat kivül belül bedörzsöl az irdalásokba is jusson bőven a pácbol . A papriká lisztbe bors, kiskanál füstölt paprkika ,egy félevő kanál csemege paprika ,és alisz ,felesbe kukorica darával . ezt összekeverem ebbe forgatom a halakat :
A tengeri halak szerintem nem alkalmasak a paprikás lisztes sütésre kivéve a hekk : Vegyél hekk filét :
Hecket szoktam venni, annak csak a közepében van szálka.
Félig kiolvasztod, lepucolod a pikkelyeket, lemosod, majd körben jól besózod, kb fél óráig állni hagyod. Egymaroknyi lisztbe elkeversz 2-3 ek őrölt pirospaprikát és mokkáskanálnyi őröltborsot, jólelkevered és átforgatod a halakat, majd bő olajban lassú tűzön sütöd, hogy jól átsüljön.
Köszönöm a válaszokat.
Még egy kérdés,bár sütés közben valószinű majd érzem,látom:
kb mennyi ideig kell sülnie az olajban,honnan látom hogy már jó? (vagy ez is jön érzésre mint bármilyen húsnál?)
Éppen ezért, ha hagyobb, vastagabb, testesebb a halacska, olyan esetben szoktuk kb. 3-4 cm széles darabokra is felszelni, és úgy fogunk hozzá a paprikás-lisztbe forgatáshoz és a sütéshez. Akkor hamarabb kisül belőle a felesleges víztartalom, és egy kicsivel roppanósabb lesz, miközben eszitek.
Ha nem darabolod fel, hanem így egészben sütöd, akkor viszont vigyázz arra, hogy a lángot vedd vissza közepesre, mert ha nagy hőfokon sütöd, a külseje megég, míg a belseje gyakorlatilag sületlen, és vízzel-teli marad!
Fincsi lesz az, jó étvágyat hozzá!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!