Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen a tökéletes pörkölt?...

Milyen a tökéletes pörkölt? Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Gondolok itt:

-kisláng vagy nagyláng

-fedővel vagy fedő nélkül

-a pirospaprikát mikor teszitek rá? A hagymára vagy a húsra?


Köszi a válaszokat!


2013. nov. 20. 11:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Most egy sertéspörimet leirom. Zsiron megsózott hagymát rakok a platnaira, és először kis lángon fedő alatt párolom. Sok leve lesz. Ha puha. leveszem a fedőt és elsütöm a levét. Ha már nincs leve, akkor ráteszem a piros paprikát, elkeverem, és mehet rá a 3x3 cm-re vágott sertés lapocka. Nagy lángon piritani kezdem egészen addig, amit fehér lesz a hus. Majd kicsit sózom, borsozom füszerezem, esetleg paprika paradicsom, és kis lángra veszem fedővel. Egy jó minőségü sertés hus enged magából annyi levet, hogy nem kell bele viz. Kb másfél óra fővés után kész. Azért kell fedő alatt lassan főzni, mert igy nem megy el a saját leve, és nem kell vizzel pótolni. Egy kis fokhagyma sem árthat.
2013. nov. 20. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:

Szerintem : Jó szaftos :)

Én így csinálom : [link]

Csak annyi plusszal,hogy veszek ilyen Knorr pörköltalapot,és dobok rá párat az íze miatt :) [link]

[link]

Fedő nélkül csinálom az elejét,aztán fedővel párolom :)

2013. nov. 20. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
70%

Én jó sok, sűrű szafttal szeretem.


Ezért először rengeteg hagymát megpirítok, ettől lesz sűrű.

Ha ez meg van, akkor rárakom a husit, és fehéredésig pirítom.

Ezután sózom, durvára őrölt színes bors (a feketét nem szeretem), paradicsom, paprika, és pirospaprika, fokhagyma. Ez így enged annyi levet, hogy a pirospaprika ne égjen oda, és ne legyen keserű.


(Azért nem előtte sózóm, mert a só hatására levet ereszt a hús, és akkor nem pörkölődik, hanem fő.)


Innentől már csak fő. Én fedő nélkül szoktam, a vizet pótolva.


Az Erős Pista vagy valami csípős nekem kihagyhatatlan belőle.



Nyami nyam :)

2013. nov. 20. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
Hagyma üvegesre párol, pirospaprika, azonnal rá a hús, jól átforgatva néhány percig pirítom, só, fedő. Egy csepp víz nem kell rá, a húsban van annyi folyadék, ami elég, és nem vizet iszunk a végén, hanem jó sűrű szaftja lesz.
2013. nov. 20. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
köszi nektek :)
2013. nov. 20. 12:40
 6/15 anonim ***** válasza:
59%

Ajánlom figyelmedben doboszolit... 10-es hsz., az enyém a 11.


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..

2013. nov. 20. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 bumbi02 ***** válasza:
59%

Én disznózsíron megpirítom a hagymát és paprikát (1 kiló húshoz általában 2 nagy fej hagymát, és 1 tv paprikát ), ehhez jön a hús, amit megpirítok, majd sózom, borsozom, és végül paradicsomot (kilónként kb 1 nagy paradicsom) hozzáaadom, és pirospaprikával megszórom. A paradicsomból és húsból jön annyi lé, hogy ne keseredjen meg a pirospaprika. Aztán pörkölttől függően fűszerezem

Marhapörkölt : borókabogyó, babérlevél, majoranna, vörösbor, szurokfű (oregánó)

Sertéspörkölt : majoranna, kömény, babérlevél

Csirkepörkölt: majoranna

Szarvaspörkölt: borókabogyó, babérlevél, vörösbor, áfonya (esetleg egy kortynyi szilvapálinka)


És ha esetleg kevés lenne rajta a lé, akkor mindig csak keveset adok hozzá, hogy szép sűrű szaftja legyen: )

2013. nov. 20. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 bumbi02 ***** válasza:
59%

A fokhagymát kihagytam, azt az összesbe szoktam tenni:)


Illetve a borókabogyót, babérlevelet, és vörösbort sose az elején rakom bele, hanem kevéssel azelőtt, hogy kész lenne a pörkölt..:) (kb fél órával előtte)

2013. nov. 20. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:

zsírban pirítom a hagymát, paprikát, paradicsomot apróra vágva, sózom, kis lángon fedővel... utána lehúzom, pirospaprikát teszek rá, elkeverem, rá a kockázott hús ( marha, vagy disznó) ezt átforgatom láng fölött kicsit (nem keseredik meg a pirospaprika) ezután felöntöm húsalaplével, fedővel kis lángon másfél órát főzöm.

a csirkepörit is így csinálom, csak a végén a tejfölhöz szedek egy kis szaftot, és visszaöntöm, forralom és kész.

2013. nov. 20. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Na igen, a babér levelet és borókabogyót kifelejtettem.

A borókabogyó nagyon jót tesz neki.

2013. nov. 20. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!