Főzős Laci kérdése:
Kell-e pácolni a szarvashúst, ha pörkölt lesz belőle?
Figyelt kérdés
2013. nov. 19. 21:28
1/6 anonim válasza:
Nem pácolni kell, hanem abálni. Mivel nem szúrják (mint a haszonállatokat), hanem lövik, és a vér benne marad a húsban. Az abálás az amikor forró vízben főzöd kicsit, hogy a vér nagy része távozzon a húsból. Vadhúsoknál erősebben is fűszerezünk.
2/6 doboszoli válasza:
Nem feltétlen szükséges, de ha néhány napot pihen a hűtőben borsos olajban, előbb fog megfőni.
Hallottam már a párolásos módszerről, de nem alkalmazom.
A tisztességesen meglőtt (lapocka mögött, "blatton" ami a tüdőt, szívet is roncsolja) állat úgy kivérzik, mintha vágóhídon vágták volna.
Ha mégsem, akkor a készre vágott húst többször váltott hideg vízben gyönyörűen ki lehet mosni.
3/6 anonim válasza:
deg vízben kikell 1-2 órán át áztatni :
4/6 anonim válasza:
Én is úgy tanultam, hogy a lőtt vadat egy éjszakára annyi hidegvízbe tesszük bele, hogy teljesen ellepje. Reggelre kiázik belőle a vér, és lehet belőle sütni-főzni.
5/6 doboszoli válasza:
Megfőzetem, és meglőttem néhány mázsa vadat, nem a levegőbe beszélek.))
6/6 A kérdező kommentje:
Mivel ez a hús a Metro-ból származik,ezért a fentiek közül a hidegvizes áztatást választom.Köszönöm a válaszokat!
2013. nov. 22. 08:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!