Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a gulyást?

Hogyan csináljátok a gulyást?

Figyelt kérdés
2013. dec. 2. 11:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Én így szoktam : Nálam a gulyás csak marhahúsbol van.

Hozzávalók: 80dkg marha apró hús, egy evőkanál zsír, egy fej vöröshagyma, 2

gerezd fokhagyma, egy csapott evőkanál pirospaprika, egy késhegynyi köménymag,

egy-két zöldpaprika és paradicsom vagy 2 evőkanál lecsó, 50 dkg burgonya, só.

A csipetkéhez: egy tojás, 5-6 csapott evőkanál liszt.

A marhahúst valamivel kisebb kockákra vágjuk, mint a pörkölthöz szoktuk,

megmossuk és lecsorgatjuk. Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk a zsírban,

megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük és egy kevés vízzel

föleresztjük. Ha zsírjára pirult, beletesszük a húst, megsózzuk, és egy kevés

vizet öntve alá, gyakori keverés közben pároljuk. Ha zsírjára sült,

belekeverjük az összezúzott köménymagot, az apróra vágott fokhagymát, a

kicsumázott zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot vagy a lecsót, és

szükség szerint egy kevés vizet öntve alá - hogy le ne süljön - tovább

pároljuk. Ha a hús már majdnem puha, felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük az

apró kockára vágott burgonyát, és mielőtt a burgonya is egészen megfőne,

beletesszük a gyúrt csipetkét.

2013. dec. 2. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha az itteni keresőbe beírod, legalább 100 leírás között böngészhetsz...Érdemes !
2013. dec. 2. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Első,köszönöm a részletes leírást ! :) 2. kössz az ötletet,de ha lenne kérdésem ,itt tudok kérdezni,míg a másiknál hiába kérdezek,ha 1000éves a kérdés....
2013. dec. 2. 12:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Mi az elsőhöz képest (ami jó ) még a hús és krumpli között, zöldségeket is teszünk, kb fél kilónyit, vegyesen fehér és sárgarépa, és egy darabka zeller elengedhetetlen, a mi ízlésünk szerint.

Tetejére is vágunk friss petrezselyemzöldet.

Nálunk is csipetke a szokásos betét.

2013. dec. 2. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 doboszoli ***** válasza:

A gulyás nálam is zöldséges, és olyan a leve, hogy még éppen nem "kiált" villa után.

Lehetőleg marhából (autentikusan) készül, de társaságtól, lehetőségtől függően már őzből(!) is készítettem.

Jómagam a húst meg szoktam kapatni(pörkölni) paprika nélkül, mint a klasszikus pörköltnél.

Fontosnak tartom bele a részben csontos húst, felöntéshez a feles, vagy teli csontlét. (ami nálam mindig rendelkezésre áll.)

2013. dec. 2. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! :)
2013. dec. 2. 19:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!