Miért van ez mindig, ha porcukorral dolgozom?
Akárhányszor porcukorból próbálok cukormázat (mindenfélét, vajasat, tojásfehérjével, stb) készíteni, mindig szemcsés marad, és nem fest valami jól, olyan...átlátszós, de cseppet sem olyan szép, amilyennek lennie kéne. És ha beszínezem ételfestékkel, csak még lehangolóbb. Mit csinálok rosszul? Hogyan csináljam jól?
KONKRÉT RECEPTEKnek is örülnék!
Tippek:
-a tojásfehérjéhez nem egyből adod a cukrot hanem már felvertebb állapotban
-a vajasat vagy nem kevered ki jól. Esetleg egy kevés vajat melegíts fel hozzá.
Csak az első találatot bekopiztam a gugliból:
Cukormázakat készíthetünk hidegen kikevert illetve főzött változatban.
- Ha kevés az időnk, egyszerű cukormáz is megfelel, amelyet porcukor és némi folyadék, például citromlé, rum vagy kávé elkeverésével készíthetünk el. A cukormáz a levegőn megszárad.
- Szilárdabb tojásfehérje-mázhoz 12,5 dkg porcukorral keverjünk el egy tojásfehérjét, amíg a massza krémes és csillogó nem lesz.
A tojásfehérje-máz szilárd és jól formázható. A süteményre a sarkánál kivágott műanyag tasakkal vagy saját készítésű papírtölcsérrel rajzolhatjuk a mintákat. Szélesebb csíkot rajzolhatunk, ha habzsákkal vagy lapos tasakkal dolgozunk.
- A főtt mázat márványmáznak hívják, mert száradás közben finom repedések keletkeznek rajta. A mézeskalács, a mézescsók és a puszedli jellemző dísze.
Főzzünk 25 dkg cukrot 1,25 dl vízzel addig, míg a keverék szirupszerű lesz és buborékok jelennek meg a felszínén.
A főtt mázat forrón visszük fel a még szintén forró süteményre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!