Meggyes süti a család kedvence, de mostanában nem sikerül. Bögrés receptem van, de már másnapra pereg, száraz. Mi lehet a baj? Aznap sem szeletelhető, szétesik.
Nekem szinte ugyanaz a receptem mint a tiéd kérdező, bár mi a vékony tésztás változatot szeretjük, úgyhogy lehet duplán érdemes csinálnod, ha esetleg kipróbálod(kb 25x35cm-es tepsiben szoktam sütni).
Tehát:
2 normál méretű tojás (vagy 3 kicsi), 1 pohár tejföl, ugyanezzel a pohárral mérve, 2 pohár liszt, fél pohár cukor, fél pohár étolaj, 1/2 cs sütőpor, ezt mind összekeverem, bele a tepsibe, rá a lisztbe mártott magozott meggy jó sűrűn rakva. Én az utóbbi időben mindig ezt csinálom, nagyon jó a tészta, mert nem túl édes, bár a tetejét mindig megporcukrozzuk, mert elég savanykás meggyünk van és muszáj a tetejét cukrozni. Amikor először csináltam valamiért elég hig lett a massza amit kikevertem, és az összes meggy lesüppedt az aljára, de valami csodafinom volt, lehet legközelebb több tejfölt rakok bele mint amit a recept ir és megint olyan lesz. Remélem tudtam segiteni! Jó sütögetést!
Nekem is ez a receptem van,csak joghurttal. Szóval a joghurtospohár a mérce (175 gr )gyümölcsjoghurt is lehet.
Kb a kisebbik tepsim is ekkora, amit az urolsó kedves hsz írt.
Nekem is nagyon finom szokott lenni.a meggyet tényleg érdemes lisztben megpörgetni, akkor nem süllyed le.
majd csak összejön már egy jó tepsi süti :)
Írd már meg légy szíves, ne tartsd magadban :))
Örömmel veszünk minden jó és főleg kipróbált receptet.
Puszi, nagyon köszönöm:) és örülök, hogy én is tudtam neked tippet adni, hogy a papír ne ragadjon a sütihez.
Ezt a receptet ki is fogom próbálni.
Az úttörő, ahol tud segít XDDD))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!