Meggyes süti a család kedvence, de mostanában nem sikerül. Bögrés receptem van, de már másnapra pereg, száraz. Mi lehet a baj? Aznap sem szeletelhető, szétesik.
Írd be a G-be, hogy bögrés meggyes, kedvedre válogathatsz.
Nem tudni milyen a te recepted, azért neked kell elolvasni párat, hogy melyik szimpatikusabb.
ketten írták ugyan azt a receptet a 4es ,és a 13 válaszoló . ha estleg kipróbálnád akkor még az is lehet ,hogy jó lenne.
Nekem is van bögrés sütim : de nem tudom ,hogy mi az ami neked tetszenne.
Hozzávalók:
1,5 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 tojás
1 csomag sütőpor
2 citrom héja
1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés:
Keverjük el a sütőport a liszttel, majd adjuk hozzá a cukrot, citromhéjat, vaníliás cukrot. A tejet keverjük el a tojással, majd öntsük a lisztes keverékre. Egy kisebb tepsit, vagy gyümölcskenyérformát kenjünk ki, majd öntsük bele a csomómentesre kevert tésztát. Gázsütőben 3-as fokozaton 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
2dl bögre
kedves kérdező,és mindenki.
Olvasgatam itt a válaszokat . a zsíradék hozzá adásra reagálnék.
Ha egy tésztában van folyadék akkor nem feltétlenül kell bele zsiradék.
Mert a folyadék képes átvenni a zsiradék szerepét ,ezért van ,hogy a bögrés sütikben elég kevés zsíradék is.
Természtesen van olyan tészta amibe mind kettőből /zsíradék ,folyadék / több kell . A bögrés süti nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!