Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meggyes süti a család kedvence...

Meggyes süti a család kedvence, de mostanában nem sikerül. Bögrés receptem van, de már másnapra pereg, száraz. Mi lehet a baj? Aznap sem szeletelhető, szétesik.

Figyelt kérdés
2014. márc. 16. 14:55
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Szivesen venném a kakaós receptet, de kakaó nélkül, mert nem szeretjük.
2014. márc. 16. 18:24
 12/27 A kérdező kommentje:
Hát senki nem szán meg egy jó bögrés tuti recepttel, ami meggyesre turbózható???
2014. márc. 18. 14:54
 13/27 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a receptem van amit a 4es válaszoló írt ,és jó elég bele 2 kanál olaj .
2014. márc. 18. 15:08
 14/27 anonim ***** válasza:

Írd be a G-be, hogy bögrés meggyes, kedvedre válogathatsz.

Nem tudni milyen a te recepted, azért neked kell elolvasni párat, hogy melyik szimpatikusabb.

2014. márc. 18. 17:02
 15/27 A kérdező kommentje:
Köszi Eddig eljutottam. Én olyan szeretnék, amit egy drága Háziasszony minden hétvégén süt, és garantálja a tészta minőségét. Vágható, elállós, egyszerü stb.
2014. márc. 18. 19:11
 16/27 anonim ***** válasza:
A bolti tojások egyre kisebbek. Ha Tescoban vásárolod a tojást, akkor lehet, hogy a tojás mérete a gond.
2014. márc. 19. 07:50
 17/27 A kérdező kommentje:
Bp-n élek, és a Bosnyákon vásárolok, legtöbbször termelőtől szép nagy tojást 30 ft-ért kb. Még mindig várok egy kipróbált, stabil receptet.
2014. márc. 19. 09:50
 18/27 anonim ***** válasza:

ketten írták ugyan azt a receptet a 4es ,és a 13 válaszoló . ha estleg kipróbálnád akkor még az is lehet ,hogy jó lenne.

Nekem is van bögrés sütim : de nem tudom ,hogy mi az ami neked tetszenne.

Hozzávalók:

1,5 bögre liszt

1 bögre cukor

1 bögre tej

1 tojás

1 csomag sütőpor

2 citrom héja

1 csomag vaníliáscukor

Elkészítés:

Keverjük el a sütőport a liszttel, majd adjuk hozzá a cukrot, citromhéjat, vaníliás cukrot. A tejet keverjük el a tojással, majd öntsük a lisztes keverékre. Egy kisebb tepsit, vagy gyümölcskenyérformát kenjünk ki, majd öntsük bele a csomómentesre kevert tésztát. Gázsütőben 3-as fokozaton 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.

2dl bögre

2014. márc. 19. 10:46
 19/27 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Ezt ki fogom próbálni dupla adaggal, mert ez igy nagyon kevés lenne. Remélem, sikerül. Bár kicsit furcsa, hogy nincs benne zsiradék.
2014. márc. 19. 12:11
 20/27 anonim ***** válasza:

kedves kérdező,és mindenki.

Olvasgatam itt a válaszokat . a zsíradék hozzá adásra reagálnék.

Ha egy tésztában van folyadék akkor nem feltétlenül kell bele zsiradék.

Mert a folyadék képes átvenni a zsiradék szerepét ,ezért van ,hogy a bögrés sütikben elég kevés zsíradék is.

Természtesen van olyan tészta amibe mind kettőből /zsíradék ,folyadék / több kell . A bögrés süti nem ilyen.

2014. márc. 19. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!