Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott kelkáposztát, hogyan...

Rakott kelkáposztát, hogyan csináljam, hogy ne legyen száraz?

Figyelt kérdés
2014. jan. 8. 12:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Zsírozott tepsibe tedd, ha van valami jóféle zsírod melegen azzal is locsolhtod a sorok között, és természetesen jóféle tejföllel is soronként,majd a tetejét is meglocsolva.

esetleg még a jó húsos szalonnát is teríthetsz rá.

2014. jan. 8. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Én az aljára és a tetejére teszem a káposztát.

A darálthúst megpárolom készre fokhagymával, majorannával

és egy kis vöröshagymával. A rizst megfőzöm vegetáslében. A húst és a rizst összekeverem és teszek bele sok tejfölt. Ez a keveréket teszem a káposzta közé. A tetejét tejföllel letakarom amibe keverek egy kis étolajat is.Pirospaprikát én nem használok. Mi így szeretjük!

2014. jan. 8. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Én viszont nem főzöm meg külön a rizst. Darált húsból csinálok pörköltet, hagyma, pirospaprika, átpirítom rajta a húst, majd ráöntöm a rizst, és két és félszer annyi vízzel öntöm fel, mint a rizs volt. Így jó szaftos rizseshúsom lesz, és biztosan nem lesz száraz a végeredmény :)
2014. jan. 8. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Ahány ház, annyi szokás:

Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, beleforgatom a darálthús sóval-borssal ízesítve födő alatt puhára párolom, majd a készre főzött rizst is hozzákeverem.

Tepsi alját kizsírozom és vastagon kitejfölözöm, arra jön egy sor sós vízben megfuttatott (majd leszűrt, lecsepegtetett) káposztalevél, rá a töltelék, és ismét a káposzta. = Gyakorlatilag minden készre főzött és párolt. A tetejét is vastagon tejfölözöm és be a sütőbe, míg összerotyog.

Ha még "gazdagabbra" akarod, a tetejére üthetsz pár tojást és mint a tükörtojás, megsül rajta. :))))

2014. jan. 8. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én pont úgy készítem, mint a 2-es válaszoló. Jó sok tejfölt kell beletenni és nem lesz száraz.
2014. jan. 8. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Én a darált húsból pörköltet főzök bő lével, kicsit erősebben fűszerezve mint általában teszem. Minden réteget meglocsolok a pörkölt levével, még a legfelső réteget is, majd úgy megy rá a tejföl.
2014. jan. 9. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 doboszoli ***** válasza:

Lusta disznó módjára, hurkatölteléket szoktunk használni.egyrészt mindig rendelkezésre áll, másrészt rizs, hús, fűszer..

A gazdag tejfölözés segít az biztos.

2014. jan. 11. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!