Rakott kelkáposztát, hogyan csináljam, hogy ne legyen száraz?
Zsírozott tepsibe tedd, ha van valami jóféle zsírod melegen azzal is locsolhtod a sorok között, és természetesen jóféle tejföllel is soronként,majd a tetejét is meglocsolva.
esetleg még a jó húsos szalonnát is teríthetsz rá.
Én az aljára és a tetejére teszem a káposztát.
A darálthúst megpárolom készre fokhagymával, majorannával
és egy kis vöröshagymával. A rizst megfőzöm vegetáslében. A húst és a rizst összekeverem és teszek bele sok tejfölt. Ez a keveréket teszem a káposzta közé. A tetejét tejföllel letakarom amibe keverek egy kis étolajat is.Pirospaprikát én nem használok. Mi így szeretjük!
Ahány ház, annyi szokás:
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, beleforgatom a darálthús sóval-borssal ízesítve födő alatt puhára párolom, majd a készre főzött rizst is hozzákeverem.
Tepsi alját kizsírozom és vastagon kitejfölözöm, arra jön egy sor sós vízben megfuttatott (majd leszűrt, lecsepegtetett) káposztalevél, rá a töltelék, és ismét a káposzta. = Gyakorlatilag minden készre főzött és párolt. A tetejét is vastagon tejfölözöm és be a sütőbe, míg összerotyog.
Ha még "gazdagabbra" akarod, a tetejére üthetsz pár tojást és mint a tükörtojás, megsül rajta. :))))
Lusta disznó módjára, hurkatölteléket szoktunk használni.egyrészt mindig rendelkezésre áll, másrészt rizs, hús, fűszer..
A gazdag tejfölözés segít az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!