Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szalonnát és a húsokat füstölé...

Turan74 kérdése:

Szalonnát és a húsokat füstölés előtt száraz sóban kell tartani?

Figyelt kérdés

A keletkező nedvek ami a hús alatt keletkezik azt le kell önteni ?

Vagy szükség van rá ?

Mi a helyes? Hogyan kell csinálni ?



2013. dec. 9. 19:22
 1/3 anonim ***** válasza:

A húsokat naponta át kell forgatni, és a sóval, sós lével bekenegetni.

Egy-két hét után kivenni a sós léből, hagyni felfüggesztve szikkadni, és utána füstölni.

2013. dec. 9. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 doboszoli ***** válasza:

A száraz, és a nedves pácolás(sózás) is elfogadott technológia.

Száraznál (én ezt alkalmazom) a húsokat alaposan besózzuk mezei konyhasóval, alkalmas edénybe tesszük. Az edényt a szellőzés érdekében nem zárjuk le, csak szellőző anyaggal(pl. régi függöny) betakarjuk, a nem kívánatos "vendégek" távol tartására. Két nap múlva a sózást megismételjük, a húst a keletkező lében hagyjuk.

Az érlelési idő nagyságtól, vastagságtól függően 10 naptól 4-5 hétig terjedhet. Másnaponta át kell mozgatni a húsokat, és a kiengedett lével locsolgatni.

Ha elkészült, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, egy napig felfüggesztve szikkasztjuk, és mehet a füstre.

Nedves pácolásnál az előző módon besózzuk a húsokat, 3 nap múlva 6-7%-os sós vízzel felöntjük, és ebben tartjuk az érlelés végéig. Itt is kétnaponta átmozgatni!

A sós vízbe lehet tenni fűszereket, mint vörös és fokhagyma, szemes bors, babér, stb.

Ez esetben nem kell áztatni a kész árut, csak alaposan lemosni a pácolás végén, jó meleg, (40 fok körüli) vízben. Szikkasztás, füstölés.

Sok sikert, ha valami nem tiszta, szívesen segítek.

2013. dec. 11. 06:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ :)
2013. dec. 11. 11:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!