Meggyes süti a család kedvence, de mostanában nem sikerül. Bögrés receptem van, de már másnapra pereg, száraz. Mi lehet a baj? Aznap sem szeletelhető, szétesik.
a 2 pohár cukor sok szerintem. ja és porcukor legyen mert a kristáy cukortol morzsálodhat.
Nekem ez bögrésem.
Bögrés Süti
Mindent 3dl bögrével mérünk.
3dl tej
3dl liszt
1kis kanál sütőpor
1kis zacskó vaníliás cukor
15dkg porcukor
2 evőkanál olaj
2tojás
3dl mák, vagy, dió, vagy kókuszreszelék
A mákhoz, .dióhoz, meggyet, a kókusz reszelékhez ét csoki darabokat, szoktam keverni.
Az alapanyagokat simára keverjük.
160C sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.Ha magas hőfokon sütjük előfordulhat ,hogy a hirtelen hőtöl szárazra sül belüről.
Ez az egész massza elég hígnak tünik majd de ,sütés közben majd szépen összeáll.
Szerintem nem elég a zsiradék az előbbi receptben. 2 bögre liszthez (fél liter ) pontosan 1 deci olajat használok, és tökéletes az állaga.
és a cukor teljesen mindegy, hogy kristály vagy por, mert megolvad sülés közben. semmi köze a tészta állagához.
krémeknél fontos, hogy könnyebb legyen kikeverni.
de van mérős kakaós meggyes receptem, ha gondolod szívesen leírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!