Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a rántott hús...

Hogy készül a rántott hús panírja, amit étteremben eszünk?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy gáz, de nekem az nagyon ízlik, és hiába próbálkozok itthon ( liszt tojás prézli) nem tudok hasonló ízűt előállítani.

Valahol olvastam, hogy ott a tojásba belekeverik a lisztet, kipróbáltam, de az sem az igazi:(:(

Légyszi segítsen valaki!


2008. júl. 22. 12:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

szakács végzettségem van, de én sem hallottam máshogy...

liszt - tojás- prézli.

Van egyfajta panir ami liszt-tojás és ennyi- ez a párizsi szelet bundája.

Azonkívül a házi arany-nak van olyan terméke, hogy panírpor, amibe csaka vizes húst kell beleforgatni, az be is van füszerezve..és már lehet is sütni..ezt az interspar-ban vettem utoljára.

Azonkívül nem tudom neked mi jött be az éttermi paníron, de szakácsa is válogatja, tehát, ha megkérdezed a felszolgálót miből van a panír akkor el kell mondania, mert pl sokan nem ehetnek lisztes panírt, ezért meg szokták kérdezni, .

Egy-két balatoni etteremben csinálták azt, hogy sűrű palacsintatésztába forgatják a húst, gombát, vagy amit paníroznak, majdúgy sütik..szintén étteremfüggő, hogy kerül-e rá zsemlemorzsa vagy nem.

2008. júl. 22. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Anykam dolgozott etteremben es o azt mondta h tejet kevertek hozza,persze nem sokat,mert gondolj csak bele,1 csomo rantott husihoz 1 csomo tojas kell...en is kiprobaltam es fincsi...nem lesz olyan vastag a panir sem rajta.

Szoval siman felvered a tojasokat es toltesz ra 1 kis tejet.

2008. júl. 22. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a palacsintatésztát megpróbálom.
2008. júl. 22. 16:53
 4/14 anonim ***** válasza:
88%

Próbáld használt olajban sütni, amiben már mindenfélét sütöttél!

Lehet, hogy attól ízlik annyira neked is! Az éttermekben általában fritőzben sütnek, amiben előtte már többfélét is sütöttek!

2008. júl. 22. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld másfajta olajban sütni, vagy sütőmargarinban.
2008. júl. 22. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a palacsinta tésztához még két dolgot hozáfüznénk!

1.Mielött bele mártod a tésztába lisztbe mártogasd bele mert nem fog rajta maradni a tészta!(Legalábbis nekem nem szokott!

2.Reszelt meg sajtal egyböl mihelyt kisült!ISTENI!!!

Lenne még egy:Nem tudom te hogy csinálod a palacsinta tésztát!Valaki szódával ezért mondom!Ne avval hanem tejjel!Igy finomabb!És cukrot nehogy rakj bele!:)

Ja!És ezt palermói szeletnek hivják!

(Húúú de megkivántam most úgy éjjel fél 1 kor :p)

2008. júl. 23. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim válasza:
100%
Tegyél bele 1 kis fokhagyma krémet. attól is isteni:D
2008. júl. 23. 01:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom a tippeket:)
2008. júl. 23. 07:29
 9/14 ltimea ***** válasza:
100%
Én is liszt, tojás és prézli- ben forgatom azzal hogy előtte szénsavas vizben "áztatom" kb. fél óráig a hust a klopfolás és sózás után. ettől puhább lesz a hus sütés után és még másnap is. A családom imádja.
2008. júl. 23. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
tök jók az ötletek, de azt se felejtsétek el hogy az étteremben mindennek más az íze!
2008. júl. 23. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!