Márton Nap? Hogy járok jobban? Ha megveszek 1 egész libát, vagy elmegyünk és Márton napozunk 1 étteremben?
3 ember simán megeszik egy libát. Az aprólékból szárnyból pedig főzhetsz levest.
Egy egész liba kb. annyiba kerül mint 1 adag az étteremben
Éppen ma néztem a helyi lap hirdetéseit, konyhakész , házi tömött liba 6-7 kilós 8500-ft.ebből rengeteg finom ételt lehet készíteni, igaz sok melóval, de az is biztos, hogy nem 3 adagot, hanem sokkal többet.
szóval szerintem jobban jársz, ha fáradozol vele, mert az éttermekben horror árak vannak.
Szombaton voltunk családi összejövetelen étteremben ahol 3 ezer alatt nem volt semmilyen főétel, a 4 személyes fatál volt a legolcsóbb 10 ezer ft-ért.(nem azt kértünk:)
akkor még nem beszéltünk az italról, egy deci bor volt 200
ft. egy fél literes ásványvíz 400 !!!
A 2 decis Cappy és Fanta is 400 ft volt.
Nem panaszképpen írtam, csak hasonlításként. lényeg hogy az otthoni vendéglátás minden szempontból gazdaságosabb,
és lehet, hogy hangulatosabb is..:)
Akármit rendelsz vendéglőben, ott az árben megfizeted:
- az alapanyag árát
- rezsi költséget (hozzávaló fűszerek, zsír, gáz, villany stb. költségét)
- az alkalmazazott, vendéglős bérét + járulékát
- a vendéglős haszonkulcsát = nyerségét.
Ha te magad készíted, a felsoroltak közül a két legutolsó tételt biztosan megspóroltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!