Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Márton Nap? Hogy járok jobban?...

Márton Nap? Hogy járok jobban? Ha megveszek 1 egész libát, vagy elmegyünk és Márton napozunk 1 étteremben?

Figyelt kérdés
3 lennénk, azt gondoltam hogy az egész libából azért sok mindent tudnék főzni..
2011. okt. 24. 16:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az egész liba árát simán otthagyod egy egyszeri étkezésre a vendéglőben, de számold ki te, hogy egy egész libából hányszor ehetnétek. Aprólékjából (far-hát, szárnyvég, nyak )leves, combok. szárnyak sültnek fokhagymásan, párolt káposztával, melle szalonnával spékelve, sütve, Nyaka bőre töltött libanyaknak , de ha a levesért nem vagytok oda, készíthetsz ludaskását.
2011. okt. 24. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 doboszoli ***** válasza:
100%
Jól gondolod!
2011. okt. 24. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

3 ember simán megeszik egy libát. Az aprólékból szárnyból pedig főzhetsz levest.

Egy egész liba kb. annyiba kerül mint 1 adag az étteremben

2011. okt. 24. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
83%
Anyagilag biztosan jobban jössz ki, ha megveszed és megcsinálod, de számold bele azt is, hogy fogy a gáz vagy a villany és a sok mosogatás, a víz, szivacs, mosogatószer is fogy, valamint a Te erőd. :-DDDDDD
2011. okt. 24. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Éppen ma néztem a helyi lap hirdetéseit, konyhakész , házi tömött liba 6-7 kilós 8500-ft.ebből rengeteg finom ételt lehet készíteni, igaz sok melóval, de az is biztos, hogy nem 3 adagot, hanem sokkal többet.

szóval szerintem jobban jársz, ha fáradozol vele, mert az éttermekben horror árak vannak.

Szombaton voltunk családi összejövetelen étteremben ahol 3 ezer alatt nem volt semmilyen főétel, a 4 személyes fatál volt a legolcsóbb 10 ezer ft-ért.(nem azt kértünk:)

akkor még nem beszéltünk az italról, egy deci bor volt 200

ft. egy fél literes ásványvíz 400 !!!

A 2 decis Cappy és Fanta is 400 ft volt.

Nem panaszképpen írtam, csak hasonlításként. lényeg hogy az otthoni vendéglátás minden szempontból gazdaságosabb,

és lehet, hogy hangulatosabb is..:)

2011. okt. 24. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Akármit rendelsz vendéglőben, ott az árben megfizeted:

- az alapanyag árát

- rezsi költséget (hozzávaló fűszerek, zsír, gáz, villany stb. költségét)

- az alkalmazazott, vendéglős bérét + járulékát

- a vendéglős haszonkulcsát = nyerségét.


Ha te magad készíted, a felsoroltak közül a két legutolsó tételt biztosan megspóroltad.

2011. okt. 24. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!