Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül az a saláta/sava...

Hogyan készül az a saláta/savanyúság amit a menzákon illetve ha nem étteremben rendezett esküvökön szoktak tálalni?

Figyelt kérdés
káposzta és uborka van benne de nagyon nagyon finom és helyben készitik! De sajnos nem tudom a receptjét! Tegnap voltam lagziba és ott is ilyet tálaltak... az asztalon volt menükártya ott bulgár salátának volt kiirva úgy emlékszem de sehol nem találom ezt a fajtát...
2009. aug. 9. 21:33
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem tudom ugyan, hogy mi az, amire gondolsz, mert még nem találkoztam ilyen helyen ezzel a fajta salátával, de énigy próbálkoznék:

Az uborkát finomra szeletelni és kicsit besózni.

A káposztát finomra reszelve vagy szeletelve sóval, borssal, (örölt) köménymaggal izesiteni és jó alaposam összegyurni.

Legalább egy óráig hagyni mindkettöe érlelödi, közben ecetböl, kevés cukorból, olajból salátalevet késziteni, és a kétféle salátára önteni, és késöbb, ha mindkettö izben megfelelö (esetleg utánna izesiteni), akkor összeöntve még egy óráig állni hagyni.

2009. aug. 10. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!