Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készül a jó kukorica...

Hogyan készül a jó kukorica saláta?

Figyelt kérdés
2009. okt. 27. 20:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kukorica saláta recept

Kategória:

Zöldséges ételek, Vegetáriánus ételek, Szendvicsek, szendvicskrémek


Hozzávalók:

2 doboz kukorica

1 doboz tejföl

kis majonéz

kis citromlé

3 szál sindling

1 fej hagyma

5db tojás


Elkészítés:

A tejfölt a majonézzel összekeverjük, bele vágjuk kis kockára a hagymákat majd a kukorica is bele kerül a tálba.Összekeverjük,majd bele vágjuk a sindlinget meg a tojást is kis darabokra!!!!és állni hadjuk egy fél órát ,hogy össze érjenek az ízek!!!!


Elkészítési idő: 30 perc


(Innen származik a recept: [link]

2009. okt. 27. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én baromi egyszerűen készítem, kb. nap mint nap eszem, ennyi az egész: 1 kukorica konzerv levét leöntöm, a kukorica megy a tálba. Hozzá vágok 1 főtt tojást (ha van), teszek hozzá egy marák zsenge - üveges - borsót (ha van), egy kis snidlinget (ha van), egy kis sajtot, kockákra vágva (ha van). Tehát ezek közül általában nem mindet teszem hozzá, van, hogy semmit, csak a kukorica van. Ráteszek 2 evőkanál tejfölt, rányomok majonézt és jól elkeverem. Tejföl helyett natúr joghurttal még finomabb. Ami fontos, hogy jó puha legyen a kukorica. Tapasztalataim szerint ami erre alkalmas az a D'aucy és az S-budget (bármilyen meglepő), illetve a Bonduelle sem rossz, de nem olyan jó, mint amilyen drága. Ha fagyasztott kukiból csinálod, mindenképp sózd meg, mert a konzervesek sósak, míg a fagyasztottak nem azok. Van, aki meg is borsozza, én nem szoktam.
2009. okt. 27. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom melyik kukorica salátára gondolsz, de amit én készítek, az el is fogy seperc alatt, a családom, a barátaim, mindenki imádja.

Én általában nagyobb mennyiségben csinálok, először a majonézes alapot keverem be:

kb egy nagy tejföl háromnegyede, egy majonézes flakon harmada (500g, csak jobb minőségűből, az olcsó majonéz nagyon elrontja), teszek hozzá egy csipet borsot, kb egy ek. porcukrot, szintén egy ek. mustárt, csepp citromlét.

Jól összekeverem és 4 konzerv kukoricát (levét alaposan leönteni) teszek hozzá. De persze a lényeg, hogy folyamatosan kóstolgasd és vigyázz a borssal meg a cukorral. :)

2009. okt. 28. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát kezdjük ott, hogy ha finomat akarsz, akkor ne konzervből csináld. Persze az sem rossz, de sokkal finomabb lesz, ha veszel egy zacskó mirelit kukoricát, és azt ha van párolóedényed, akkor abban, ha nincs, akkor vízben megfőzöd, leszűröd, beöntöd egy szűrőbe, és alaposan lecsepegteted. Így nem lesz "konzerv" ízű.

A mártást én a következő képen készítem.

Egy tojásnak a sárgáját kikeverem 4-5 evőkanál olajjal, (Vénuszt szoktam használni, annak nincs mellékíze). Az olajat lassan adagolom hozzá, így jó sűrű, mondhatni kemény lesz. Ha ez megvan, akkor teszek bele mustárt, frissen őrölt fekete borsot, csipetnyi cukrot, sót. A mennyisége ízlés dolga. A végén belekeverem egy nagy pohár tejfölnek a felét. Hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. A tejfölről ha van rajta savó, azt leöntöm.

Ha nem lesz kemény az olajos tojássárgája esetleg ikrás lesz, ne ijedj meg, előfordul, főképp, ha még gyakorlatlan vagy. Nyugodtan tedd bele a többi hozzávalót, és keverd jól ki, ki fog simulni. Én kicsi habverővel szoktam kikeverni, de a fakanál is megteszi.

2009. nov. 3. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!