Hogyan készül a jó kukorica saláta?
Kukorica saláta recept
Kategória:
Zöldséges ételek, Vegetáriánus ételek, Szendvicsek, szendvicskrémek
Hozzávalók:
2 doboz kukorica
1 doboz tejföl
kis majonéz
kis citromlé
3 szál sindling
1 fej hagyma
5db tojás
Elkészítés:
A tejfölt a majonézzel összekeverjük, bele vágjuk kis kockára a hagymákat majd a kukorica is bele kerül a tálba.Összekeverjük,majd bele vágjuk a sindlinget meg a tojást is kis darabokra!!!!és állni hadjuk egy fél órát ,hogy össze érjenek az ízek!!!!
Elkészítési idő: 30 perc
(Innen származik a recept: [link]
Nem tudom melyik kukorica salátára gondolsz, de amit én készítek, az el is fogy seperc alatt, a családom, a barátaim, mindenki imádja.
Én általában nagyobb mennyiségben csinálok, először a majonézes alapot keverem be:
kb egy nagy tejföl háromnegyede, egy majonézes flakon harmada (500g, csak jobb minőségűből, az olcsó majonéz nagyon elrontja), teszek hozzá egy csipet borsot, kb egy ek. porcukrot, szintén egy ek. mustárt, csepp citromlét.
Jól összekeverem és 4 konzerv kukoricát (levét alaposan leönteni) teszek hozzá. De persze a lényeg, hogy folyamatosan kóstolgasd és vigyázz a borssal meg a cukorral. :)
Hát kezdjük ott, hogy ha finomat akarsz, akkor ne konzervből csináld. Persze az sem rossz, de sokkal finomabb lesz, ha veszel egy zacskó mirelit kukoricát, és azt ha van párolóedényed, akkor abban, ha nincs, akkor vízben megfőzöd, leszűröd, beöntöd egy szűrőbe, és alaposan lecsepegteted. Így nem lesz "konzerv" ízű.
A mártást én a következő képen készítem.
Egy tojásnak a sárgáját kikeverem 4-5 evőkanál olajjal, (Vénuszt szoktam használni, annak nincs mellékíze). Az olajat lassan adagolom hozzá, így jó sűrű, mondhatni kemény lesz. Ha ez megvan, akkor teszek bele mustárt, frissen őrölt fekete borsot, csipetnyi cukrot, sót. A mennyisége ízlés dolga. A végén belekeverem egy nagy pohár tejfölnek a felét. Hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. A tejfölről ha van rajta savó, azt leöntöm.
Ha nem lesz kemény az olajos tojássárgája esetleg ikrás lesz, ne ijedj meg, előfordul, főképp, ha még gyakorlatlan vagy. Nyugodtan tedd bele a többi hozzávalót, és keverd jól ki, ki fog simulni. Én kicsi habverővel szoktam kikeverni, de a fakanál is megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!