Hogyan készül a konzerv kukorica?
ez a videó bemutatja a gyártási folyamatot:
http://www.youtube.com/watch?v=1QlAFc29qOE
az érdemi rész 1 percnél kezdődik, és a kérdésedre is választ ad
a hangot vedd le, mert cseh nyelven van
Az érett kukoricát specko Kombajn vágja, es rakja teherautóra. A teherautó bemegy a gyárba, ott van egy kb 3 méter magas rámpa amellett egy kád. Abba billent a teherautó. Ennek a kádnak az alja mozog, kihordja egy futószalagra. A futószalag beviszi a fosztóba, ami a leveleket meg szárvéget szedi le. Ezután kerül a mosóba ahol kb 40 fokos vízzel mossák át. Ezután kerül a morzsolóba, ahol forgó mozgás közben 6-8 kés ledarálja a csutkáról a szemeket. A csutka és a levél vagy egészben vagy darálva futószalagon keresztül visszajut a teherautóra. A szemek tovább kerülnek a főzőbe ahol félig kifőzik, majd attól függ hogy fagyasztott vagy konzerv kukorica, vagy az alagútba kerül ahol a -40 foktól lefagy vagy egy medencébe ahonnan a konzerv lével megy vagy üvegbe vagy dobozba.
Az baromság hogy a földről felszedik a leeső szemeket. Ami selejt vagy koszos vagy sérült az már az elején visszakerül a teherautóra.
Annyi még lényeges hogy a zsengébb kukorica inkább fagyasztva, az érettebb meg inkább konzerválva szokott lenni. Mert a zsenge kicsit keményedik fogyasztás hatására, a keményebb meg puhul a lében.
A teherautó meg a levéllel, csutkával egy szarvasmarha telepre megy és ott billenti le, mert azt betapossák silónak.
Ugyanúgy a tört szemeket is, vagy ráborítják a teherautóra vagy külön adják, de ha külön adják azt szoktak halastavakba is vinni vagy azonnali etetésre szarvasmarhának, sertésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!