Mi legyen a menü?
Szülinapra jön 6 barátnőm vacsorára. Van köztük egy vegetáriánus is. Olyan menut szeretnek osszeallitani, ami 3 max 4 fogasbol all + desszert es valamilyen modon magyar etel (egyik sem magyar,ezert szeretnék magyaros eteleket)
Az atlag eletkor 27-30 korul mozog szoval rendes fogasokat szeretnék készíteni. Ehhez kernem a segitsegeteket. A konyham hatranya hogy nincs sutom csak fozolapom....
A desszertet mar kitalaltam, a fofogasban kell segitseg. Koszonom a tippeket! Ha lehet kb husmennyiseget is irjatok mert nem vagyok gyakorlott házigazda, nem tudom mibol mennyit szamoljak fejenkent. Koszike :)
Magyaros is legyen, vegetáriánus is van, finom is legyen... Én ezt adnám:
Előétel: kaviáros falatkák (személyenként 1 szelet kenyér elég,1 kis üveg kaviár, fél citrom - toast kenyér ék-alakban vágd, kend meg sózott margarinnal, és kenj rá vékonyan kaviárt, majd szelj rá vékony citromcikket, de csak a közepére tegyél)
Leves: Erdei gombakrémleves kakukkfüves túrógombóccal - ha e nehéz, akkor hideg erdei gyümölcskrémleves tejszínhabcsókkal
Főétel: Harcsapaprikás kapros túrós csuszával - a vegetáriánusnak túrós tésztával (halfilét vegyél 1 kg elég)
Ha valamelyiket nem tudod megcsinálni leírom, hogyan kell.
Jo lenne, ha leirnad, mi lesz a desszert, mennyire karakteres izvilaggal rendelkezik.
En ezt keszitenem:
Leves: Tejszines brokkolikremleves fustolt sajttal es feherborssal.
Foetel: Stroganoff parolt jazminrizzsel, itt a vegetarianus lanynak keszits egy kicsit hus nelkul, csak gombaval es tejszinnel is isteni.
Desszertnek is irok azert: turos palacsinta igazi vanilia ontettel es malnaontettel talalva.
Hat a kaviar az miota magyar??? Mind1, nem ez a lenyeg...
Lehetne vmi egyszerubb menu? Enis porkoltre gondoltam, levessel nem akarok bajlodni. De a vega lanynak nincs otletem....
A desszerr kokuszos,grizes hutott sutemeny lesz ozgerinc formaba ontve meggydarabokkal
A kaviár valóban nem magyar, de 3-4 fogást írtál és ennél egyszerűbb nem jutott eszembe.
Ha pörköltet szeretnél, akkor készíts vörösboros marhapörköltet, dödöllével. A vegetáriánusnak is jó a dödölle, de neki önálló ételként tálad tejföllel és reszelt sajttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!