Leírnátok?! Leírjátok hogy mit főztök holnap ebédre? Már nem tudom mit főzzek. Egy teljes menü kéne. (előétel, főétel, desszert). Ja és lehetőleg ne legyen drága. Köszönöm a segítségeket.
A holnapit még nem tudom, úgyhogy leírom ma mi van:)
Van bazsalikomos, burgonyás cukkínikrémleves tegnapról; ma készítek kapros túróval töltött rántott karajtekercset, és van még tegnapról szintén kapros túróval töltött, sült kaliforniai paprika és paradicsom. Desszertnek mogyorós-vaníliás keksztortát készítettem.
Ezek elég olcsó ételek szerintem:)
Ez a recept. Maga a recept vegán, de én normál módon készítettem el - normál liszt, margarin, normál tej, stb...:) ugyanígy néz ki. Agave helyett mézet használtam, ahogy írja. Citromhéjam nem volt itthon, így 1-2 csepp citromlét tettem bele, őrölt vanília helyett pedig vaníliás cukrot. A kurkumát és a sót kihagytam... :)
Fogyózok, úgyhogy most előétel és leves nem lesz.
Viszont a főétel: egy nagy párolt hal: befűszerezem, mellé párolok különböző zöldségeket, karfiol, karaláb, répa, felszeletelt paprika. Jut eszembe: meghozták a zöldborsót, amit télire akarok a fagyasztóba rakni, esetleg abból is mellécsalok egy kis marékkal. Salátának pedig csinálok paradicsom-salátát.
Ha gondolod, készíthetsz te is mellé valami hercegnő-burgonyát, vagy párolt rizst borsóval, petrezselyem-zölddel (jé ezt én is tehetek rá!).
Előételnek egy falat francia, vagy mexikói tartáros hidegsaláta, reszelt-sajt-kalapkában tálalva.
Levesnek valami zöldségféléből krémlevest, vagy paradicsom levest, ha húslevest nem akarsz.
Desszertnek: valaki a héten kereste a "nagymama diótortáját" keress rá, feltettem neki a linket róla.
Persze egy 3 fogásos (előétel, főétel, desszert) egyszerű vasárnapi ebéd, kérdés mennyire lehet olcsó.
Nálunk mai:
Volt egy jó kis gulyásleves, utána volt túrós-citromos palacsinta vaniliasodóval, mákos-meggyes palacsinta, kakaókrémes palacsinta, diós-cseresznyekrémes palacsinta(azért ilyen sok fajta, mert mindenből volt egy kicsit és elhasználtam őket, lett sikere:)
Vacsorára pedig van még a kamrába krumpli és téli alma is, ezért főtt krumpli almakompót és sülthús lett.
Holnap hideg cseresznyeleves vagy almaleves majd még meglátom
kukoricás rizs, sajtos tejfölös bazsalikomos sült csirkecombok , baconbe tekert csirkemáj, uborkasaláta
utána boros almakrémmel töltött piskóta reszelt dióval megszórva
Hétfő:
-Bableves
-Finom főzelék,fasírttal
-Semmi
Kedd:
-Daragaluska leves
-Borsópörköl,nokedlival
-Semmi
Szerda:
-Burgonya leves
-Lasagne
-Meggyes piskóta
Csütörtök:
-Kölesleves
-Rakott krumpli
-Darázsfészek
Péntek:
-Lencseleves
-Túrós csusza
-Semmi
Szombat:
-Zellerkrémleves
-Tojásos nokedli
-Meggyes piskóta
Vasárnap:
-Húsleves
-Hurka-Kolbász sütve,krumplival
-Túrós lepény
Nekem ezen a héten ezek lesznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!