Komplett karácsonyi menü? Előétel főétel desszert?
Előétel nekünk vacsikor nem volt.
De lehet lájtosab leves.
Főétel: sült pulyka és rakott zöldség (jénaiba kukor., zbab, zborsó, brokkoli, karfiol, kelb., stb., rá egy nagy adag tejfölös-reszelt sajtos-sós-borsos mártás, tetejére bőven reszelt sajt és sütés)
Desszert: valami könnyű.
Mostoháméknál:
- eé halászlé
- fé rántott húsok, hal, fr.sali, kr. sali
- d süti
én leves részről nagyon szemezek a gesztenyekrémlevessel, baromi finomnak hangzik. :)
Főételt még nem tudjuk, de mamiék is besegítenek így lehet, hogy lesz pulyka és még esetleg töltöttkáposzta (ezt épp most dobta be nagyim lehetőségként)
Desszert: mákosguba, bejgli! :)))
Halászlé. rántott ponty, bejgli.
Vagy mást is szabad enni karácsonykor?
XD
Előétel nálunk nem szokott karácsonykor lenni.
Vacsora van.
Halászlé ,rétes,és apró sütik.
húsleves, halászlé
vajaskrumpli/hagymáskrumpli, rizs
egy tepsiben minden jó összesütve: máj, gomba, hagyma, sertéskaraj, csirkecombok, csirkecomb töltve, csirkemell, baconba tekert csirkemell, aszalt szilva, csereznye majd reszel sajt
sült pangasius filé citrommal
hurka-kolbász
sült karaj hagymásan
csalamádé, savanyúkáposzta, mexikó köret, párolt répa és gomba
gesztenyés, diós, mákos beigli, kókuszcsók, hatlapos, mézeskrémes, piskóta valamilyen krémmel töltve, gesztenye, diós kocka
Halászlé,rántott hal,sült hal,majonézes és krumpli saláta.
Húsleves, kacsasült,pir.burgonya,párolt káposzta,töltött hús,rántott hús,rízs,bejgli,gesztenyetorta,aprósütemény
mi is vacsorázni szoktunk. :)
leves: másnap van halászlé.
főétel: rántott hús, csirkecomb. rizs, krumplipüré. krumpli saláta.
desszert: gyümölcssaláta, pudingos piskóta. :)
Bocsi de ezek nagyon unalmas agyon koptatott kaják, ha más is érdekel:
Előétel:végtelenül egyszerű, sütsz egy kis olaszos pizza tésztát és ahhoz különféle mártogatóst adsz fel (hagyományos paradicsomszósz, garnéla rák, peszto ) nem hagyományosan karácsonyi de a vendégek megörülnek érte
Főétel: 1,hagyományos töltött pulyka amit óránként locsolgatsz margarin, rozmaring és só keverékével
2,félbe vágott pisztráng egyszerűen só és borssal (ja és margarin meg ha szereted rozmaringal)megsütve pirított fenyő maggal leszórva és citrom karikával tálalva
Desszert: egyszerű de mutatós Panna cotta kandírozott gyümölccsel és tejszínhabbal
EZ A MENÜ BIZTOS SIKER!
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!