Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy jó menü évfordulós meglepe...

Egy jó menü évfordulós meglepetés vacsira?

Figyelt kérdés
Semmi ötletem...vendéglátást tanultam, a terítéssel meg ilyenekkel nem lesz gondom, de a menü...hát bajban vagyok rendesen. :) Egyszerűen nem tudom eldönteni mi legyen...nem akarok túl bonyolultat, se olyat ami erős szaggal jár (tehát rántott hús meg ilyenek kiesik). Szóval valami olyat szeretnék, ami gyorsan megvan, egyszerű, de mégis nagyszerű és laktató...ajánlanátok nekem ilyen fogásokat? Amiket mondjuk ti szívesen elkészítenétek, fogyasztanátok egy ilyen alkalomkor. :) Előételt, főételt és desszertet is szeretnék. Köszönöm előre is mindenkinek!
2011. dec. 9. 13:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Rendeld meg a harom fogast. NIncs szag, sem munka, sot menun sem kell gondolkodnod. A vendeglatasi kurzuson nem tanitjak az alkalmi menu osszerakasat, szervezeset, kivitelezeset?
2011. dec. 9. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Leves:

zöldségkrémleves reszelt sajttal és levesgyönggyel (lehet pirított kenyérkockával is, csak az elég büdi...)

Főétel:

tejszínes csirkemellfalatok rizzsel, és valamilyen salátával (hát nem tudom, mit szerettek, szinte bármi lehet)

Desszert: tiramisu (már ha nem vagy terhes :o) ezt egy nappal előtte elkészítheted, úgy a legfinomabb


Most ezt főzném :o))

2011. dec. 9. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

előétel: mozzarella+paradicsom+olivaolaj+bazsalikom

főétel: szarvaspörkölt nokedlivel/dödöllével/krumplival+áfonyadzsem

desszert: gesztenyepüré vagy császármorzsa vagy réteges puding (ízek rád bízva)...esetleg rétes (réteslapból gyorsan megvan)

2011. dec. 9. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Első válaszolónak: megrendelni nem szeretném, épp ez a lényeg, hogy én szeretném megfőzni. És tanítják, sőt nincs is gondom az ételek összeválogatásával, bármilyen menüt összeállítok...de ha saját részre csinálom, akkor semmi ötletem, mindig ez van. Bőség zavara :)


Szarvaspörkölt kicsit merész lenne. :) De ötletnek nem rossz.


Amit én gondoltam: brokkolis sajtkrémleves, fehérborban párolt csirkecombok rizzsel és valamilyen salátával, desszertnek meg valamilyen pohárkrém...de nem tudom, mindig meglátok valami újat és akkor elbizonytalanodok. :(

2011. dec. 9. 13:52
 5/14 anonim ***** válasza:
A brokkoli eleg "illatos", hacsak nem egy kis ecettel fozod.
2011. dec. 9. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
74%
Miért merész a szarvaspörkölt? Könnyen megfőzheted, és extra is. Mondjuk az ára is...
2011. dec. 9. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Igen, a szarvasnak az árával van egy kis gond. :( Most nem vagyok igazán eleresztve anyagilag, meg jön a Karácsony is...ezért valami egyszerűbbet, olcsóbbat szeretnék, de olyat ami nem épp szokványos. Ezért nem tudom mi legyen végül. :)
2011. dec. 9. 13:58
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor, dinszelj póréhagymát olajon. Ha összeesett tedd bele a kockára vágott csirkemellett, hagyd hogy leveteresszen. Só, bors mehet rá. Persze némi víz is. Ha megpuhult a hús, akkor tegyél bele főzőtejszínt és szerecsendiót. Annyit, hogy karakteresen érződjön az íze. Köretnek mehet mellé rízs.
2011. dec. 9. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Vagy, dinsztelj hagymát, és öntsd fel vörösborral. Rakd bele a kockára vágott húst, és főzd meg. Ha kész, akkor szűrd le a húst, és tedd tálra.

Keverj ki mártásokat:

1, curry+majonéz+sárgabarack lekvár

2, túró+tejföl+oregánó

3, túró+tejföl+snidling

(túró+tejföl helyett használhatsz mascarponet)

Tul.képp ez egy fondu kaja, a húst mártogatni kell a mártásokba, és úgy eszegetni. Mellé zöldsaláta, pirítóssal vagy hasábburgonyával is jó. Vagy rízzsel.

2011. dec. 9. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

leves. egy finom fűszeres, tejszínes gyümölcsleves, akár krémesen is, aprított gyümölcsdekorral hidegen vagy melegen.

gombás-aszaltszilvás göngyölthús,szép nagy szelet vékony sertéscombból, vagy pulymellből. ferdén elvágva csodaszép, de ezt Neked nem is kell mondanom:)(ha kéred, részletesebben is leírom) egy formázott kupac zöldséges rizzsel (borsó-piros kockázott kalif.paprika)hercegnőburgonya.

dessszert: vaniliás-habos rizspuding,egy kevés kandírozott gyümölccsel.

ha az egész nagyon gyümülcsnek tűnik, a leves lehetne valamilyen krémleves pl sajtkrém, brokkoli, sütőtök stb. levesgyönggyel.

2011. dec. 9. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!