Egy jó menü évfordulós meglepetés vacsira?
Leves:
zöldségkrémleves reszelt sajttal és levesgyönggyel (lehet pirított kenyérkockával is, csak az elég büdi...)
Főétel:
tejszínes csirkemellfalatok rizzsel, és valamilyen salátával (hát nem tudom, mit szerettek, szinte bármi lehet)
Desszert: tiramisu (már ha nem vagy terhes :o) ezt egy nappal előtte elkészítheted, úgy a legfinomabb
Most ezt főzném :o))
előétel: mozzarella+paradicsom+olivaolaj+bazsalikom
főétel: szarvaspörkölt nokedlivel/dödöllével/krumplival+áfonyadzsem
desszert: gesztenyepüré vagy császármorzsa vagy réteges puding (ízek rád bízva)...esetleg rétes (réteslapból gyorsan megvan)
Köszönöm a válaszokat!
Első válaszolónak: megrendelni nem szeretném, épp ez a lényeg, hogy én szeretném megfőzni. És tanítják, sőt nincs is gondom az ételek összeválogatásával, bármilyen menüt összeállítok...de ha saját részre csinálom, akkor semmi ötletem, mindig ez van. Bőség zavara :)
Szarvaspörkölt kicsit merész lenne. :) De ötletnek nem rossz.
Amit én gondoltam: brokkolis sajtkrémleves, fehérborban párolt csirkecombok rizzsel és valamilyen salátával, desszertnek meg valamilyen pohárkrém...de nem tudom, mindig meglátok valami újat és akkor elbizonytalanodok. :(
Vagy, dinsztelj hagymát, és öntsd fel vörösborral. Rakd bele a kockára vágott húst, és főzd meg. Ha kész, akkor szűrd le a húst, és tedd tálra.
Keverj ki mártásokat:
1, curry+majonéz+sárgabarack lekvár
2, túró+tejföl+oregánó
3, túró+tejföl+snidling
(túró+tejföl helyett használhatsz mascarponet)
Tul.képp ez egy fondu kaja, a húst mártogatni kell a mártásokba, és úgy eszegetni. Mellé zöldsaláta, pirítóssal vagy hasábburgonyával is jó. Vagy rízzsel.
leves. egy finom fűszeres, tejszínes gyümölcsleves, akár krémesen is, aprított gyümölcsdekorral hidegen vagy melegen.
gombás-aszaltszilvás göngyölthús,szép nagy szelet vékony sertéscombból, vagy pulymellből. ferdén elvágva csodaszép, de ezt Neked nem is kell mondanom:)(ha kéred, részletesebben is leírom) egy formázott kupac zöldséges rizzsel (borsó-piros kockázott kalif.paprika)hercegnőburgonya.
dessszert: vaniliás-habos rizspuding,egy kevés kandírozott gyümölccsel.
ha az egész nagyon gyümülcsnek tűnik, a leves lehetne valamilyen krémleves pl sajtkrém, brokkoli, sütőtök stb. levesgyönggyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!