Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertésmáj főzési ideje mennyi?

Sertésmáj főzési ideje mennyi?

Figyelt kérdés
2014. jan. 23. 07:49
 1/9 anonim ***** válasza:
2014. jan. 23. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Forrástól számított 5-7 perc. Függ attól is, hogy milyen vastag szeletben/csíkokban van a máj.

Ha felforrt vedd a lángot takarékra, és 4-5 perc elteltével szoktam fakanállal (én úgy darabolom mint a szalmakrumplit) kettévágni egy-egy darabot, ha a közepe már nem véres, gyakorlatilag el is zárhatod alatta. Ha szeletben főzöd, akkora a kicsit vastagabb szeletbe szúrj egy villát. Addig főzd, amíg a belsejéből a véres lé már nem folyik, ha megszúrod. Persze közben kavargatni kell!

2014. jan. 23. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az úgy igaz, ahogy a 2 írta, még annyit tennék hozzá, hogy én úgy csinálom, hogy előbb hirtelen megsütöm mindkét oldalát olajon, azaz kérgesítem, és utána öntöm fel vízzel és párolom. Ez azért jó, mert puhább lesz a belseje és ízletesebb. Persze azt nem írtad, hogy natúrban szeretnéd -e elkészíteni, vagy pörköltnek, mert ha pöri, akkor kicsit tovább lehet főzni. Csak ne sózd meg előre, mert attól megkeményedik.
2014. jan. 23. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Tegnap este 20:30-kor is kiírtad a kérdést. oda válaszoltunk is.A kérdések között megtalálod a válaszokat is.
2014. jan. 23. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 mustafa33 ***** válasza:
M?inél tovább főzöd, annál keményebb. Ha megsózod akkor is kemény lesz. De miért akarod főzni? Mit csinálsz belőle? Ha zsíron, olajon sütöd, már ne tegyél bele vizet. Csak elrontja. Ha szaftot akarsz rá akkor a végén egy keveset, de azt csak rotyantsd fel, azzal már ne főzd. Ja és csak pár percig süsd, vastagságtól függően.
2014. jan. 24. 02:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 mustafa33 ***** válasza:
Meg ahogy a tegnap előttire válaszolta neked a második.
2014. jan. 24. 02:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm. gyereknek akartam főzni és rizzsel tálalni -1éves. a kérdésem azért került kiirásra mert telefonról irtam.
2014. jan. 24. 12:24
 8/9 mustafa33 ***** válasza:
Bocs, ha tudom hogy gyereknek, nem okoskodok. ☺
2014. jan. 24. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Juliusz48 ***** válasza:
100%
A megfelelő főzési időt úgy állapíthatod meg, hogy a legvastagabb darabokból időnként a fakanállal elvágsz egyet. Amikor már nem érzed, hogy roppan, elkészültél
2014. jan. 31. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!