Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tapasztalt háziasszonyok...

Tapasztalt háziasszonyok főzési tippjeit várom! Van jó ötletetek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy csak néhány hónapja költöztünk albérletbe, de már nagyon "unjuk a banánt".

Egy minigarzonban élünk, ahol a konyha annál is minibb, mint amilyen mininek elképzelitek, ellenben főzni szeretünk, vagy is szeretnénk. Sütőnk nincs.

Unjuk már a tojás összes verzióját, a milánóit, a csilisbabot, a bolti szószos tésztákat, a paprikást, a túrós tésztát, krumplis tésztát, grízes tésztát, rántott húst sültkrumplival, vagy rizzsel, stb.

Érdekelnének olyan nem túl bonyolult és finom receptek, ami ekkora helyen is kivitelezhető és nem kell hozzá sütő! Nagyon megköszönnék minden ötletet, mert leginkább az a baj, hogy már nem jut eszünkbe több egyszerű étel, amit szeretünk és szívesen meg is főznénk itt.

(Ja, és nem igen vagyunk főzelékesek sajnos)

2014. jan. 11. 22:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Látom, olvasom, hogy szinte már mindent kipróbáltatok, és sikerrel.Önellátós üdülésekben én is sokat törtem a fejem, hogy lehet a családot élelmezni egy kétlapos villanyrezsóval, de megoldottam mindig.(persze ez csak két hétről szólt )

tartalmas leveseket főztem, gulyás, frankfurti, raguleves, és mellé valami tésztaféle lett, amit rezsón is ki lehetett sütni. a palacsintán kívül smarni, egérke (fánk ) fahéjas almafánk, túrós tészta, túrógombóc, diós tészta,rántott tejbegríz, sajtos-tejfölös-sonkás tészta és hasonlók.A tócsni, a krumplistészta is kedvelt volt.

elég gyakran csináltam savanyútojást, és gombát vadasan, mellé kifőztem zsemlegombócot, vagy csináltam krumplikrokettet, vagy csak főztem mellé valami tésztát.

Imádták a lecsós alapon készült húst, csirkemájat, mellé egy ki tarhonya vagy rizs és kész is egy finom ebéd.

A tokányfélék is rengeteg lehetőséget adnak, a csíkokra vágott hús különféle zöldségekkel,köretekkel szinte minden ízlésnek megfelelnek. Tejföllel vagy anélkül is változatosak, finomak.

Szum-szum, sokáig ki lehet bírni kis konyhával is, persze nem túl kényelmes, de majd eljön az idő, hogy mindened meglegyen... XD)

Jómagam is 10 évig éltem panelban, minikonyhában (bár gáztűzhely ott volt ) de nem sorolom a rémálmaim közé, minden kéznél volt... :)

Most 23 nm-es a konyha, hááááát, szerveznem kell az agyamban, hogy mikor menjek a spájzba, mert néha úgy érzem, hogy egy "buszmegállónyira " van.valahol megállnék az arany középúton...

2014. jan. 12. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!