Tapasztalt háziasszonyok! Hogy bírjátok ezt? Bele lehet ebbe őrülni? Mikor leszek szuper háziasszony? Bővebben lent.
Első probléma.A férjem eléggé válogatós.Nem tudom már mit tegyek elé.Reggelire és vacsorára gondolok,mert az ebédbe nem válogat.Nem szereti a kolbászt,szalonnát,tejet.A szendvicset már unja,és a tojást is.Egyszerűen kimerült az ötletház. :(
A zöldségeket is utálja,szóval kérlek, adjatok valami tanácsot, hogy mit tegyek elé.
Második probléma. Ti hogyan vagy honnan találjátok ki a következő napi menüt? Mert nekem már ez is gondot okoz.
Már úgy 6 éve főzök,de még mindig nem jöttem bele.
Nyugi! Nem szabad ilyen sötéten látni a helyzetet!
Csak a tejet vagy a tejes italokat (karamella, kakaó, tejeskávé, mézes tej, vaníliás tej stb.) is utálja a férjed? Az enyém sem issza meg üresen a tejet, de minden mást, ami tejből készül, szívesen lenyel :=). Készíthetsz még mindenféle ízű teát, szezonban akár facsart narancslevet.
A szalonnát mi sem esszük meg, ha nem szereti a kolbászt, még akkor is marad rengeteg lehetőség: körözött és egyéb túrókrémek, hús-, máj- és halpástétomok (lehet készen is kapni, de házilag sem ördöngős elkészíteni, sok receptet találsz a neten), tepertőkrém, tojáskrém, zöldségkrémek (pl. padlizsánkrém, avokádókrém), virsli sülve/főve, a rántottát is lehet sokféleképpen sütni (simán, hagymásan, gombásan, virslivel, parasztreggelinek, stb.), adhatsz lágytojást pirítóssal, süthetsz otthon is különlegesebb, szokatlan péksütit (pl. a bukta alaptésztájába darált, fűszerezett, kis tejföllel elkevert főtt-füstölt húst töltesz és így sütöd meg a kis batyukat), ehettek halkonzervet (pl a makrélának, tonhalnak, heringnek nem könnyű ellenállni - a Lidlben jó áron van és nagyon finom!).
Ne keseredj el, Te is belejössz majd! Sőt, lehet, hogy csak Te látod magadat sutának a konyhában, mindenki más már rég csodál téged.
06:33 vagyok. Látod,a bundáskenyér pl. ki is maradt a listámból :)
A főtt ételekhez pedig pl. innen is meríthetsz ötletet, csak lapozz kicsit vissza az olyan kérdésekhez, hogy "mit főzzek ma", "mit ebédeltél/vacsoráztál" stb. Százával találsz jobbnál jobb ötleteket. Ha pedig valamelyiknek a receptjére van szükséged, megtalálod a neten, vagy itt kiírod kérdésben és valaki elküldi neked. Fel a fejjel!
Reggelire csinálhatsz ilyet:
Sonkás-sajtos-tojásos felfújt
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 púpos ek. liszt, tej, 20 dkg sonka, 15 dkg füstölt trappista sajt, 5 tojás, zsemlemorzsa, szezámmag.
Elkészítése: Besamellt készítünk vajból, lisztből és tejből. Belekerül az aprított sonka és a reszelt sajt. Miután kihűlt, belekeverjük az 5 tojássárgáját, és a kemény habbá vert fehérjét. A masszát kivajazott, kilisztezett edénybe öntjük, tetejére zsemlemorzsát, szezámmagot hintünk. 40 percig sütjük közepes lángon, a sütőajtót nem nyitogatjuk, mert összeesik a felfújt.
Vagy házi szendvicskrémet. Én így szoktam:
Szendvicskrém
Hozzávalók: 20 dkg felvágott, 15 dkg reszelt sajt, 4 főtt tojás, 10 dkg vaj, 1-1 kk. reszelt hagyma, mustár, torma vagy fokhagymakrém.
Elkészítése: Egészen apróra vágjuk a felvágottat és a kemény tojásokat és összekeverjük a reszelt sajttal meg a többi hozzávalóval. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd ezután ehetjük.
Vagy:
Juhászreggeli
Hozzávalók: 30 dkg bacon, 1 hagyma, 60 dkg darált hús, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, friss kenyér.
Elkészítése: Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott bacont, majd rajta az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és alaposan megpirítjuk.
A húsba üregeket nyomkodunk, és mindegyik üregbe egy-egy tojást ütünk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
Lefedjük, és 8-10 percig főzzük, hogy a tükörtojások elkészüljenek.
Vagy házi körözöttet:
Francia körözött
Hozzávalók: 20 dkg túró, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, ½ dl tejföl, olívaolaj, fehérborecet, 1 baguette, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor friss koriander.
Elkészítése:
A túrót alaposan összedolgozzuk a tejföllel, a reszelt fokhagymával, a finomra vágott vöröshagymával, az aprított snidlinggel, petrezselyemmel, valamint olívaolajjal. Sózzuk, és ízesítjük kevés tárkonyecettel, és borssal. A baguette-et szeletekre vágjuk, és a szeleteket olívaolajon megpirítjuk. Tálaláskor a pirítósokat megkenjük mustárral, a körözöttet pedig korianderrel meghintjük.
ha ilyen válogatós az uraság, akkor talán mondja meg ő, mit szeretne enni. mert könnyű a szájat húzogatni. én örülnék, ha elém rakna minden reggel valaki egy terített asztalt...ehelyett én csinálom másoknak, és annyi sem jár érte, kösz, csak szájhúzás. úh. egy ideje már nem kérdezem, mi legyen, mert úgyis a válasz: valami finom. kösz, ami nekem épp finom, lehet, másnak pont nem az. szóval van ami van, aztán aki éhes, az eszik.
30/L, 9 éves háziasszonyi múlttal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!