Biztosan minden háziasszony tud és szokott készíteni káposztás kockát/tésztát. Megosztanátok velem a receptjeiteket?
Veszek gyermelyi fodrosmetéltet és káposztát.
Lereszelem a káposztát és olajra dobom dinsztelni egy kis sóval.Sokáig tart, de barnára pirítom, lassú tűzön, nem égetem.Közben a tésztát megfőzöm. Ha kész összeöntöm.
A káposztát nem szoktam előre lesózni és kicsavarni. Így minden ásványi só bennemarad.
Aki szereti cukrozza, vagy borsot tesz rá.
En osszevagom a kaposztat, besozom, allni hagyom fel orat. Kifacsarom. Libazsiron parolom, majd ha mar nincs sok leve, teszek ala feherbort. Borsozom, sot megnezem kell-e meg bele. T
Amikor elparolgott a bor is, teszek hozza 1 kanal kristalycukrot es 1 kanal mezet, karamellizalom. A fott csuszatesztaval osszekeverem, hagyom, hogy kicsit lakapjon. Isteni! Vendegeknek is szoktam csinalni, annyira imadjak.
lereszelem a káposztát, enyhén sózom, ettől összeesik kissé.
nagy serpenyőben zsírt forrósítok, teszek bele egy kicsi cukrot. mikor karamellszínű a zsír akkor teszem rá a kinyomkodott káposztát. jól átkeverem és megpárolom.
közben kifőzöm a tésztát, leöblítem, leszűröm és a kész
káposztával összekeverem. borsot is szórok rá, de a párom még így is megcukrozza.
az nem elég,hogy a káposztát cukrozod.az csak leolvad róla, és a nedvességtől már nem karamellizálódik, max, ha kivárnád, mind elpárologjon, és sülni kezdjen a káposzta.
előtte kell a zsíradékban a cukrot majdnem barnára karamellizálni.amikor beleteszed a kicsavart káposztát persze sistereg, meg ragad, de hamar feloldódik a bevitt
nedvességtől. ha szükséges egy icipici víz is mehet alá.mire megpuhul a káposzta, szép világosbarna lesz.fél óra nem sok, ennyit rá kell szánni:))
a mostani nyári káposzta nehezebben barnul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!