Megosztanátok velem olcsó ételek receptjét? (Nagyon olcsóak előnyben)
Zöldség leves-krumplis tészta
Lebbencs leves-tojásos nokedli
Paradicsom leves-lencse főzelék
Rántott leves-sárgaborsó főzelék
Megpróbálhatod "megbolondítani" az ételeket.
Pl. csinálj rizses húst (abba kevés hús is elég:) ), de céklalével színezd meg a rizst.
Ropogtatnivalónak csinálj panírozott hagymakarikát.
Sőt én mostanában chipset is szoktam csinálni, még nem tökéletes, de igazán olcsó, két szem krumpliből megvan egy hatalmas adag. Uborkareszelőn lereszelem és egyesével teszem bele az olajba, figyelni kell, hogy ne ragadjanak össze. Csak még azt nem tudom, hogy lehet a legjobban leitatni az olajat róla.
Finom még a bármilyen főzelék - borsó, bab, tök -, ami épp olcsóbb, azt érdemes csinálni.
Csinálhatsz spagettit valamilyen gombás szósszal, az se drága.
Macok vagy tócsni(ki hogy hívja)!Mi imádjuk:)))
1.
szia
Olcsó rakott tészta
Hozzávalók: 1 nagy pohár tejföl, 30 dkg darált hús, 1 doboz konzerv kukorica, 1 hagyma, 1 dl olaj, 1 csomag pennetészta.
Elkészítése: A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd megpirítom rajta a húst. Ha a husi megpirult, hozzáadom a kukoricát, majd a tejfölt. Közben kifőzöm a tésztát. Majd egy tepsit vékonyan kikenek olajjal (vagy vajjal), aztán rétegesen ráteszem a tésztát és a szószt. Tésztával kezdjük és szósszal fejezzük be. A tetejére kis sajtot reszelve még finomabb.
Farfalle al messicanat (olcsó)
Hozzávalók: 1 hagyma, vaj, 1 darab lecsókolbász, só, bors, 1 chili, 4-5 paradicsom, 1 kk. liszt, 1 dl tejszín, 50 dkg masnitészta.
Elkészítése: Megpirítjuk vajon üvegesre a hagymát, majd az apróra vágott kolbászt. Adunk hozzá sót, borsot, és egy erőspaprikát (picikre vagva), és 10-15 perc után 4-5 db szeletelt, apróra vágott paradicsomot. 1 kk lisztet elkeverünk 1dl tejszínnel, és ráöntjük, átforraljuk. Ha sűrű a szósz, hígítsuk tejszínnel. Főtt masnitésztával tálaljuk.
Makaróni lecsókolbásszal (olcsó)
Hozzávalók: 2 szál lecsókolbász, 1 hagyma, 1 cs. makarónitészta, bors, só, majoranna, fűszerpaprika.
Elkészítése: A lecsókolbászt ledaráljuk, majd pörköltalapot készítünk, erre tesszük rá a darált lecsókolbászt, fűszerezzük, majd a kifőtt tésztával jól összeforgatjuk.
Előző vagyok. Én sokszor a cukkíniből vagy spárgatökből szoktam hamisfasírtot készíteni. Vagy szójával töltök káposztát vagy konzerv (40dkg-os) darálthússal, kukoricadarával.
Főzelék feltétnek pedig vagy tükörtojást készítek vagy lecsókolbászt karikázok fel, sütök le sok hagymával.
Szoktam csinálni hús mentes fasírtot!Mindent ugyanúgy össze keversz(tojás,beáztatott száraz kenyér,fűszerek,hagyma) és vagy gombócokat csinálsz vagy egyben kiolajozott tepsiben megsütöd(egyben még olajat is spórolsz).
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!