Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megosztanátok velem olcsó...

Megosztanátok velem olcsó ételek receptjét? (Nagyon olcsóak előnyben)

Figyelt kérdés
2 fogásos 3 főre, már semmi sem jut eszembe, a paprikás krumplit már unják a többiek!
2010. okt. 11. 10:03
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
88%

Zöldség leves-krumplis tészta

Lebbencs leves-tojásos nokedli

Paradicsom leves-lencse főzelék

Rántott leves-sárgaborsó főzelék

2010. okt. 11. 10:12
 2/26 anonim ***** válasza:
80%
2.fogásnak lehetne mákos vagy dióstészta,de hogy elötte milyen olcsó kaja legyen azt nem tudom:-(....én ezt gulyásleveshez szoktam csinálni.
2010. okt. 11. 10:13
 3/26 anonim ***** válasza:
64%

Tökfőzelék,sóska,spenót

1.

2010. okt. 11. 10:14
 4/26 anonim ***** válasza:
88%

Megpróbálhatod "megbolondítani" az ételeket.

Pl. csinálj rizses húst (abba kevés hús is elég:) ), de céklalével színezd meg a rizst.

Ropogtatnivalónak csinálj panírozott hagymakarikát.

Sőt én mostanában chipset is szoktam csinálni, még nem tökéletes, de igazán olcsó, két szem krumpliből megvan egy hatalmas adag. Uborkareszelőn lereszelem és egyesével teszem bele az olajba, figyelni kell, hogy ne ragadjanak össze. Csak még azt nem tudom, hogy lehet a legjobban leitatni az olajat róla.

Finom még a bármilyen főzelék - borsó, bab, tök -, ami épp olcsóbb, azt érdemes csinálni.

Csinálhatsz spagettit valamilyen gombás szósszal, az se drága.

2010. okt. 11. 10:17
 5/26 anonim ***** válasza:
82%

Macok vagy tócsni(ki hogy hívja)!Mi imádjuk:)))

1.

2010. okt. 11. 10:19
 6/26 anonim ***** válasza:
82%

szia

Olcsó rakott tészta

Hozzávalók: 1 nagy pohár tejföl, 30 dkg darált hús, 1 doboz konzerv kukorica, 1 hagyma, 1 dl olaj, 1 csomag pennetészta.

Elkészítése: A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd megpirítom rajta a húst. Ha a husi megpirult, hozzáadom a kukoricát, majd a tejfölt. Közben kifőzöm a tésztát. Majd egy tepsit vékonyan kikenek olajjal (vagy vajjal), aztán rétegesen ráteszem a tésztát és a szószt. Tésztával kezdjük és szósszal fejezzük be. A tetejére kis sajtot reszelve még finomabb.

Farfalle al messicanat (olcsó)

Hozzávalók: 1 hagyma, vaj, 1 darab lecsókolbász, só, bors, 1 chili, 4-5 paradicsom, 1 kk. liszt, 1 dl tejszín, 50 dkg masnitészta.

Elkészítése: Megpirítjuk vajon üvegesre a hagymát, majd az apróra vágott kolbászt. Adunk hozzá sót, borsot, és egy erőspaprikát (picikre vagva), és 10-15 perc után 4-5 db szeletelt, apróra vágott paradicsomot. 1 kk lisztet elkeverünk 1dl tejszínnel, és ráöntjük, átforraljuk. Ha sűrű a szósz, hígítsuk tejszínnel. Főtt masnitésztával tálaljuk.

Makaróni lecsókolbásszal (olcsó)

Hozzávalók: 2 szál lecsókolbász, 1 hagyma, 1 cs. makarónitészta, bors, só, majoranna, fűszerpaprika.

Elkészítése: A lecsókolbászt ledaráljuk, majd pörköltalapot készítünk, erre tesszük rá a darált lecsókolbászt, fűszerezzük, majd a kifőtt tésztával jól összeforgatjuk.

2010. okt. 11. 10:21
 7/26 anonim ***** válasza:
90%

Előző vagyok. Én sokszor a cukkíniből vagy spárgatökből szoktam hamisfasírtot készíteni. Vagy szójával töltök káposztát vagy konzerv (40dkg-os) darálthússal, kukoricadarával.

Főzelék feltétnek pedig vagy tükörtojást készítek vagy lecsókolbászt karikázok fel, sütök le sok hagymával.

2010. okt. 11. 10:24
 8/26 anonim ***** válasza:
82%
Sárgaborsó leves, krumpi leves, tojás leves, köménymag leves, paradicsom leves, bableves. Paprikás krumpli,lecsó, pásztor tarhonya-kolbásszal, pörkölt csirkefarhátból, leves ugyanebből, kocsonya, körömpörkölt, liba aprólékból rizses hús 200 ft. tészták- lekváros, grizes, krumplis, káposztás.
2010. okt. 11. 10:31
 9/26 A kérdező kommentje:
A baj az, hogy nem tudok venni darált húst, ma nincs nyitva a húsbolt, a boltokban meg nem lehet kapni, vagy nagyon drágán!Ez az átka a faluban lakásnak, itt még az ember szemét is eladnál jó pénzért!Csak mellékesen a tojás darabja is 39 ft.
2010. okt. 11. 10:33
 10/26 anonim ***** válasza:
70%

Szoktam csinálni hús mentes fasírtot!Mindent ugyanúgy össze keversz(tojás,beáztatott száraz kenyér,fűszerek,hagyma) és vagy gombócokat csinálsz vagy egyben kiolajozott tepsiben megsütöd(egyben még olajat is spórolsz).

1.

2010. okt. 11. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!