Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tapasztalt háziasszonyok!...

Tapasztalt háziasszonyok! Hogyan kell csinálni a fánkot, hogy sikerüljön is?

Figyelt kérdés

Igaz, hogy még csak kétszer próbálkoztam vele, de nem nagy sikerrel. A férjem lelkesen eszi, de szeretnék IGAZI fánkot rakni elé.

Leírom, hogyan szoktam, javítsátok, ahol nem jó, és mondjátok el, Ti hogyan szoktátok.

Mindent jó előre kikészítek, hogy átmelegedjen. Átszitálom a lisztet, felfuttatom az élesztőt langyos tejben. Élesztő, tej, csipet só, vaj, tojássárgája, porcukor a lisztbe, és addig dagasztom, amíg elválik az edény falától. Tiszta konyharuhával letakarom, és hagyom kelni. Ami nem mindig tökéletes. Úgy 1 órát szoktam várni, átgyúrom, szaggatom, újra letakarom a deszkán és még kicsit hagyom pihenni. De sajnos nemhogy szalagos nem lesz, még fánkformája sem nagyon.

Segítség!!!


2011. jan. 21. 09:01
 1/9 kisnita ***** válasza:
80%
A tészta jó, nem azzal van a baj. Szerintem a sütésnél nem stimmel valami. Szaggatás után az egyik oldala közepébe csinálj egy kis mélyedést az ujjaddal, jó forró olajba kell sütni és a mélyedéssel oldalával tedd bele, és tegyél rá fedőt, tekerd lejjebb a gázt, hogy ne égjen meg. Így szépen meg fog kelni. Ha az egyik oldala megsült akkor a fordítsd meg és a másik oldalt már fedő nélkül süsd. És így benne lesz a szalag a közepén.
2011. jan. 21. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Szia!


A recepted, illetve az elkészítési folyamatod jó. Viszont amikor felfuttatod az élesztőt a langyos tejben, rakj a tejbe egy kis kristály cukrot. Fontos, hogy jó minőségű lisztből csináld és legyen rendesen megkelve a tészta.

Sütésnél fontos, hogy ne legyen az olaj túl forró, mert hamar megég a fánk és károsíthatja is a tészta szerkezetét, illetve annyi olajba süsd, hogy a fánktészta lebegjen az olajban, véletlenül se érjen a serpenyő alsó falához.

2011. jan. 21. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A kelesztés után nem gyúrjuk át semmi esetre sem! Csak kiborítod a deszkára, kicsit megsodrod, kiszaggatod, és így is keleszted kicsit, és mehet a forró olajba!
2011. jan. 21. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 kisnita ***** válasza:
84%

Én ezt a receptet használom, itt jobban le van írva mint ahogy én írtam :)

[link]

2011. jan. 21. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia, van egy tuti receptem, csodás, finom és szalagos:) Nagyimtól tanultam, ha ezt csinálod tuti sikerülni fog.Bevált recept.

3 dl tejet meglangyosítassz, belemorzsolsz 3 dkg élesztőt és beleraksz egy evőkanál porcukrot.Megvárod míg futni kezd az élesztő, jó habos legyen. 50 dkg lisztbe teszel öt deka olvasztott vajat, két darab tojássárgáját , késhegynyi sót,és a három deci élesztős tejet. Fakanállal elkezded összedolgozni, majd a kezeddel, nagyon lágy tésztát fogsz kapni, ragadni fog de ne törődj vele. Letakarod, és kb két órát keleszted. Ezután kinyújtod és kiszaggatod majd ismét letakarod és fél órát megint keleszted. Középforró olajba vagy zsírba sütöd, az ,hogy szalagos legyen azt úgy tudod elérni, hogy a kiszaggatott fánk felső része kerüljön a sütésnél alulra és a sütés elején takard le fedővel egy picit, majd fordítsd meg akkor már nem kel letakarni.Én amúgy a lisztet nem szitálom, és így is tökéletes.Viszont nyújtás előtt picit alálisztezek.

2011. jan. 21. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A 9:21 -es receptje, és munkafolyamata jó! Látod, nem gyúrja át, újra a kelesztés után! Próbáld meg úgy, ahogy tanácsolta!
2011. jan. 21. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, kelt tésztát nem gyúrunk át újra, mert akkor fölösleges volt keleszteni :)
2011. jan. 21. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Tegnap fogyott el a második nem túl jól sikerült adag, hagyok a férjemnek 1 hét pihenőt, és újra megpróbálom. Majd megírom hogyan sikerült!

2011. jan. 21. 10:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Bizony!ne gyúrd át a tésztát,illetve sütésnél lisztes felével felfelé tedd az olajba.
2011. jan. 21. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!