Tapasztalt háziasszonyok főzési tippjeit várom! Van jó ötletetek?
Az a helyzet, hogy csak néhány hónapja költöztünk albérletbe, de már nagyon "unjuk a banánt".
Egy minigarzonban élünk, ahol a konyha annál is minibb, mint amilyen mininek elképzelitek, ellenben főzni szeretünk, vagy is szeretnénk. Sütőnk nincs.
Unjuk már a tojás összes verzióját, a milánóit, a csilisbabot, a bolti szószos tésztákat, a paprikást, a túrós tésztát, krumplis tésztát, grízes tésztát, rántott húst sültkrumplival, vagy rizzsel, stb.
Érdekelnének olyan nem túl bonyolult és finom receptek, ami ekkora helyen is kivitelezhető és nem kell hozzá sütő! Nagyon megköszönnék minden ötletet, mert leginkább az a baj, hogy már nem jut eszünkbe több egyszerű étel, amit szeretünk és szívesen meg is főznénk itt.
(Ja, és nem igen vagyunk főzelékesek sajnos)
Brassói sültkrumpli
húsos zöldséges tészta
pörkölt nokedli
Tejfölös
rántott hal-majonezes krumpli
rántott sajt rizs
vadas-zsemlegomböc
Belga tejes sertésragu
Kockákra vágunk 60 dkg sovány sertéscombot, fel-forrósítunk 5 dkg vajat, átsütjük rajta a húst, hozzá-adunk egy fej vöröshagymát, amelynek az oldalába egy szegfüszeget szúrtunk, és annyi tejjel öntjük le, hogy ellepje. Megsózzuk, és addig pároljuk, míg a hús megpuhul. (A hús magába szívja a levet, akkor jó, ha sürü, világosbarna mártás marad csak alatta.) Párolt rizs vagy vajas galuska illik hozzá.
Hawai sertésborda
A karajszeleteket lisztbe mártva vajon átsütjük, ana-nászlével puhára pároljuk, és lesütjük. Az ananász-darabokat kevés sóval vajon megpároljuk. A tálra ra-kott húsra rakjuk az ananászt, reszelt sajttal megszór-juk és a sütöben átforrósítjuk. Ananászos rizzsel tálaljuk.
Tölgyfatál
Hagymából, paprikából, paradicsomból, gépsonkából lecsót készítünk. Gombából petrezselymes gomba-mártást készítünk. Fejenként 2 szelet karajt kiverünk, megkenjük mustárral, az egyikre tesszük a lecsót, be-fedjük a másik szelettel, összetüzve olajban pirosra sütjük. Gombamártással leöntve, sült krumlival tálaljuk.
Zöldborsós tokány
Apróra vágott hagymán átsütünk csikokra vágott disznócombot, sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Ha puha, hozzáteszünk kb ugyanannyi zöldborsót, mint a hús, és tovább pároljuk kb 10 percig. Utána belekeverünk 2 dl tejfölt, és alaposan elkeverjük.
Rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk.
Apróhús lecsóval
Apróra vágott hagymán átsütünk csikokra vágott disznócombot, sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk.
Másik edényben egy fej hagymából, 2-3 paprikából és 2 paradicsomból lecsót készítünk, de víz nélkül.
A fött tésztát tányérba tesszük, erre a húst, és a lecsót a tetejére.
Hasonló helyzetben voltam, mint ti.
Én vettem egy ilyent: [link]
Nem drága, és lehet sütni benne mindent. Husikat, egybe csirkét, rakott krumplit, kenyeret, sütit... Amit csak akarsz.
Par tartalmas,gyors es nagyon egyszeru fogas.:
Brokkolikremleves feherborssal es reszelt sajttal talalva- isteni,ahogy a sajt elolvad a forro levesben es laktato is.
Meggyleves.-Meggybefottet felteszek a tuzhelyre,a levevel egyutt es pudingporral suritem de cukrozni mar nem cukrozom.Lehutve a legjobb!!!
Tejszines gombaragu fuszerekkel.
Kinai edes-savanyu ananaszos ragu csirkedarabokkal,rizzsel.
Sult gombaszeletek,cukkiniszeletek,padlizsanszeletek olivaolajon,mozzarellaval.
Nagyon köszönöm az ötleteket, néhányat ki fogunk próbálni! :)
A rántott dolgok mindennaposak, ahogy köretnek a saláták, krumplik, rizsek is nagyjából.
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy egy dupla villanyrezsónk van és semmi egyéb. Az is lejt, úgyhogy kínszenvedés főzni rajta, mert minden a lábas egyik oldalába folyik. Jelenleg úgy tűnik, hogy augusztusban költözünk, úgyhogy túlzottan nagy bevásárlást nem akarunk csapni, hogy élhetőbb legyen a lakás. Mini sütő félére gondoltunk mi is, de egyelőre úgy gondolom túléljük nélküle ezt az időt. Ami jobban hiányzik, az az hogy egy jó sütit sem tudunk sütni, mert nincs hol... Ha már veszünk valami alkalmatosságot, akkor olyat szeretnénk, ami ezt is orvosolja.
Mégegyszer köszönöm az ötleteket és ha van még, akkor várom! :)
zeller krémleves
natur szelet zöld salátával
resztelt máj
grillezett hal
sajt saláta
káposztás tészta
túró gombóc
gomba pörkölt
gombás szelet
Rakott krumpli sütő nélkül:
Krumplit héjában megfőzöd, megpucolod
Tojást főzöl, megpucolod
Füstölt kolbászt felszeled, egy-két diónyi zsíron átforgatod, átsütöd. Ha virsli, akkor szórj rá egy picike törtpaprikát és ici-pici vizet is önts rá, hogy a paprika a virslivel egy kicsit összefőjjön
Edényt aljára a kolbi/virsli szaftjából egy kicsit, és utána vastagon kikened tejföllel. Rá egy sor karikára szelt krumpli (sózod, borsozod), egy sor karikára szelt tojás (sózod), majd a kolbász/virsli karikák. A tetejére ismét egy sor karikára szelt krumpli (sózod, borsozod). Az egészet ismét megkened tejföllel és most öntöd rá a megmaradt kolbász-szaftot. Beborítod és felteszed a rezsóra, amikor a szaftja (gőz+kolbász-szaft+tejföl) összeforrva, feljut, felforr a felső sor krumpli-ig, olyankor szoktam levenni a gázról. Igaz, hogy én jénaiba rakom össze, így bele-látok. Olyan sűrű szaftos kajád lesz, aminek a szaftját a végén kenyérkével ki tudod törölni a tányérod aljából.
Ha jénai, akkor vigyázz, csak teljesen hideg rezsóra tedd, és fokozatosan együtt melegedjenek fel, hogy a jénaid el ne csattanjon.
Közben az asztalra a húsvágó-deszkádra tégy egy jó adag tiszta konyharuhát, és amikor leemeled a jénait, arra tedd. Ezek felfogják a jénai hőjét, és szintén elejét veszed, hogy szétdurranjon.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!