Miért lesz az átlagosnál egy kicsivel keményebb a kenyerem?
Ezzel én is igy szoktam járni, de próbáltam már ugy, hogy a tepsiben vagy amiben sütöd tovább hagyom kelni és a végén vizes ecsettel bekenem.
Amikor kisült akkor is bekenem de itt már egy kis sós vizes ecsettel(nehogy nagyon bevizezd csak éppenséggel,akkor amikor kivetted a sütõbõl). Igy meg szokott puhulni a teteje.Egy kicsi hülés után a tetejét forditsd az aljára.
Kell hozzá egy jénai,vagy vasedény,a lényeg,hogy legyen fedele !
A hozzávalókat így tedd bele egy edénybe : (bögre alatt nagyobb bögrét értek )
1 bögre langyos víz
1 élesztő (vagy fél csomag instant )
1 ek. olaj
2 teáskanál só
2 bögre liszt ( Én Nagyi Titka kenyérlisztet használok,és az egyik bögre felébe szoktam tenni rozslisztet ,nagyon jó ízt ad neki )
Össze kell keverni ezt az egészet ,majd hagyni pár órát kelni. Én addig szoktam hagyni,amíg a duplájára nem kelt.
20 percig előmelegítem a sütőt az edénnyel együtt (fedő legyen a tetején ! ) olyan 220-230 fokon kb. Ha letelt az idő,jó lisztes felületre borítom a tésztát,lenyomkodom ,behajtom két oldalról,felülről,megfordítom,és csak "beledobom" a forró edénybe . Fedővel 35percig sütöm,fedő nélkül még 15-20 percig . Hagyni kell kihűlni egy kicsit,mert akkor még keményebb a héja,de ahogy eltelik egy pár perc,már jó kis ropogós kenyerünk is lett :) Mi imádjuk :) 3-4 nap után is még nagyon fincsi , nem mint a bolti :) Ha kipróbálja valaki,majd kérném a véleményeket róla :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!