Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz az átlagosnál egy...

Miért lesz az átlagosnál egy kicsivel keményebb a kenyerem?

Figyelt kérdés
A belsejével nem lenne probléma , mert nagyon finom , puha, de külső része , a "héj', kicsit keményebb, mint mondjuk a bolti kenyér. Valakinek valami praktika?

2013. nov. 4. 18:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezzel én is igy szoktam járni, de próbáltam már ugy, hogy a tepsiben vagy amiben sütöd tovább hagyom kelni és a végén vizes ecsettel bekenem.

Amikor kisült akkor is bekenem de itt már egy kis sós vizes ecsettel(nehogy nagyon bevizezd csak éppenséggel,akkor amikor kivetted a sütõbõl). Igy meg szokott puhulni a teteje.Egy kicsi hülés után a tetejét forditsd az aljára.

2013. nov. 4. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 bumbi02 ***** válasza:
Vízzel meg kell kenni, illetve mikor elkészült, én nedves konyharuhába csavarom,és 10-15 percig abban hagyom..:) A gőz miatt visszapuhul kicsit a héja:)
2013. nov. 4. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Milyen a recepted ? Ha kell,akkor leírom az én egyszerű dagasztás nélküli receptemet :) Nekem finom a belseje,külseje is . És nagyon egyszerű :)
2013. nov. 4. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne, ird le.
2013. nov. 4. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Amikor kiveszed a sütőből kend le vizes ecsettel, ettől felpuhul.
2013. nov. 5. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Kell hozzá egy jénai,vagy vasedény,a lényeg,hogy legyen fedele !

A hozzávalókat így tedd bele egy edénybe : (bögre alatt nagyobb bögrét értek )

1 bögre langyos víz

1 élesztő (vagy fél csomag instant )

1 ek. olaj

2 teáskanál só

2 bögre liszt ( Én Nagyi Titka kenyérlisztet használok,és az egyik bögre felébe szoktam tenni rozslisztet ,nagyon jó ízt ad neki )

Össze kell keverni ezt az egészet ,majd hagyni pár órát kelni. Én addig szoktam hagyni,amíg a duplájára nem kelt.

20 percig előmelegítem a sütőt az edénnyel együtt (fedő legyen a tetején ! ) olyan 220-230 fokon kb. Ha letelt az idő,jó lisztes felületre borítom a tésztát,lenyomkodom ,behajtom két oldalról,felülről,megfordítom,és csak "beledobom" a forró edénybe . Fedővel 35percig sütöm,fedő nélkül még 15-20 percig . Hagyni kell kihűlni egy kicsit,mert akkor még keményebb a héja,de ahogy eltelik egy pár perc,már jó kis ropogós kenyerünk is lett :) Mi imádjuk :) 3-4 nap után is még nagyon fincsi , nem mint a bolti :) Ha kipróbálja valaki,majd kérném a véleményeket róla :)

2013. nov. 5. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!