Slusnik57 kérdése:
Házi sajtot pl. edam de lehet más keményebb sajt is szeretnék készíteni. Ki tudnátok segíteni valami jó receptel?
Figyelt kérdés
2012. jún. 16. 11:53
1/8 anonim válasza:
Az oltót kell beszerezned valahol, arra nincs recept
2/8 anonim válasza:
Nem lehet kemény, félkemény sajtot házilag készíteni. nagyon hosszú és speciáélis érlelési, szárítási szakaszon kell végigmennie.
csak lágysajtot (friss) lehet házi, vagy kistermelői körülmények között előállítani.
különböző krémsajtok, friss túrójellegű sajtok.
írd be a G-be, hogy sajt házilag, ezernyi recept van, de edami, trappista és hasonlóra ne számíts.
3/8 anonim válasza:
ja, és nem a tejoltóporon múlik, hogy kemény, félkemény vagy lágy sajtunk legyen...
4/8 anonim válasza:
De az íze az oltón múlik. HOgy ementali lesz-e belőle vagy trapista.Az érlelésnél csak az idő és asóoldat töménysége a különbség
5/8 anonim válasza:
Nem az ízét kérdezte, és mégegyszer mondom, hogy nem lehet házilag elkészíteni sem emmentálit, sem trappistát, sem edamit és még sorolhatnám.
6/8 anonim válasza:
Lehet készÍteni. Kell egy száraz pince vagy kamra, ahol érlelheted. . Az edami 3 hónapig érik,a keményebb sajtok tovább.
7/8 anonim válasza:
Akkor írd meg a kérdezőnek, légyszíves, hogy hogyan, ne velem vitatkozz, ha megkérhetlek.
8/8 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!