Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a májgombóc...

Hogyan csináljátok a májgombóc levest?

Figyelt kérdés
(Ha lehet nem leveskockából )
2013. nov. 4. 16:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Igazából én a húslevesbe szoktam májgombócót csinálni :

Májgombóc..

A májat megdaráljuk. A zsemléket vízbe beáztatjuk, majd megduzzadás után

kinyomkodjuk. Keverőtálba rakjuk a darált májat, a kinyomott

zsemlét, a tojásokat. Hozzáadjuk a sót, a törött borsot, a majoránnát.A vöröshagymát finomra vágjuk, sertészsírban aranysárgára pirítjuk, majd

lehúzzuk a tűzhelyről. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Gyorsan

elkeverjük fakanállal

A keverőtálba öntjük a vöröshagymát, illetve petrezselyemzöldet is. Mindent

alaposan összekeverünk fakanállal, és fél óráig pihentetjük.

Sós főzőlevet készítünk nagy lábasban. Kb. 2 cm átmérőjű gombócokat ebben főzzük ki ,vagy a levesben.

2013. nov. 4. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 doboszoli ***** válasza:

Egyetértek!

Húsleves, májgombóc betéttel. Imádom.

2013. nov. 4. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!