Hogyan csináljátok a májgombóc levest?
Figyelt kérdés
(Ha lehet nem leveskockából )2013. nov. 4. 16:12
1/2 anonim válasza:
Igazából én a húslevesbe szoktam májgombócót csinálni :
Májgombóc..
A májat megdaráljuk. A zsemléket vízbe beáztatjuk, majd megduzzadás után
kinyomkodjuk. Keverőtálba rakjuk a darált májat, a kinyomott
zsemlét, a tojásokat. Hozzáadjuk a sót, a törött borsot, a majoránnát.A vöröshagymát finomra vágjuk, sertészsírban aranysárgára pirítjuk, majd
lehúzzuk a tűzhelyről. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Gyorsan
elkeverjük fakanállal
A keverőtálba öntjük a vöröshagymát, illetve petrezselyemzöldet is. Mindent
alaposan összekeverünk fakanállal, és fél óráig pihentetjük.
Sós főzőlevet készítünk nagy lábasban. Kb. 2 cm átmérőjű gombócokat ebben főzzük ki ,vagy a levesben.
2/2 doboszoli válasza:
Egyetértek!
Húsleves, májgombóc betéttel. Imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!