Miből csináljátok a rántott csirkéhez a panírt?
Milyen finom "bundákat" ismertek hozzá? Amit én keresek az egy nagyon puha (szinte párnás) panír, kívülről szép barnára sül, de belül fehér (gondolom a liszt miatt). Nagyon régen ettem már olyat, úgy hogy nem tudom miből készülhetett. --> Ha valaki szintén evett / csinált már ilyet az megírhatná hogy ez milyen panír lehet :D
Ti miből állítjátok össze a tiéteket?
Hmmm...
Én a sima liszt-tojás-zsemlemorzsa kombót használom, de én ropogósan szeretem. Van még egy pár variációm. Úgy is finom, ha készítesz egy sűrűbb sós palacsintatészta-féleséget, és abba mártod a húst, majd utána a morzsába. Szeretem a szezámmagos panírt is, a morzsába szoktam keverni egy kis magot. Hogy ilyen párnás puha panírt hogy lehet elkészíteni, nem tudom pontosan, de szerintem ez is egy ilyen tojásos-lisztes massza, csak nem kell morzsába forgatni, mert attól biztosan ropogós lesz. Esetleg lágyíthatod a masszát egy kis tejjel vagy tejszínnel.
Nekem ilyen "paplanos" puha panír akkor lesz, ha a tojások közé egy jó kanál tejfölt keverek (1 tojásnyit)
és egy ek. olajat.de tapasztalatom szerint csak kicsontozott hússal működik, mert, a csontos hús mire átsül, még csontig beszúrkálva is, a panír már nem marad puha, mert időközben ropogós lesz.
nagyon gyakran alkalmazom ezt a tejfölös panírt (habverővel kell a tojással simára keverni)mert tényleg nagyon finom levegős, puha lesz a prézli, alatta omlós a hús.
Én a hagyományos panírozási formákat szoktam csinálni!
liszt-tojás-zsemlemorzsa. Bécsi bundázás.
vagy
liszt-tojás-liszt. Párizsi bundázás.
Szerintem amit te keresel az is a Párizsi bundázás lehet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!