Áfonya mártás? Rántott camamberthez? Hogyan csináljátok?
Áfonyamártás
Hozzávalók:
* 20 dkg áfonyalekvár
* 1 pohár tejföl
* 2 evőkanál liszt
* 1 csipet só
* 5 dl víz
Elkészítés: A lekvárt a vízzel felforraljuk, simára keverjük, majd besűrítjük tejfölös-lisztes habarással.
[szerkesztés]
Áfonyamártás 2.
Hozzávalók:
* 40 dkg áfonyaíz,
* 0,5 dl vörösbor,
* 1 db citrom,
* 20 dkg borízű alma,
* ízlés szerint cukor és só.
Elkészítés: A megtisztított almát lereszeljük, citromlével meglocsoljuk, így nem barnul meg. Az áfonyaízt szitán áttörjük, majd a lereszelt almával jól elkeverjük.Cukorral és sóval ízesítjük, majd vörösborral mártás sűrűségűre hígítjuk. A fogások közötti ital azonos a mártáshoz használt vörösborral.
[szerkesztés]
Áfonyamártás 3.
(konyakos)
Hozzávalók:
* 40 dkg körte,
* 1 db citrom,
* 1 dl vörösbor,
* 40 dkg áfonya,
* 5 cl konyak
Elkészítés: A meghámozott körtét félbevágjuk, citrommal bedörzsöljük, és vörösborban puhára pároljuk. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel a körtét megtöltjük, majd kikent sütőlapra ültetjük és a sütőbe téve, jól átforrósítjuk.
[szerkesztés]
Áfonyamártás 4.
(vörösboros)
Hozzávalók:
* 1 fej lilahagyma,
* 1 evőkanál reszelt gyömbér,
* 1 evőkanál olíva olaj,
* 2 dl vörösbor,
* 3 evőkanál áfonyalekvár,
* 1 kávéskanál mustár,
* 5 dkg vaj,
* só, őrölt bors ízlés szerint.
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelni, hozzáadni a vörösbort, a gyömbért, mustárt. Erős lángon állandó keverés mellett felére főzni. Majd hozzáadni az áfonyalekvárt, sóval, borssal ízesíteni, végül hozzákeverni a vajat. Amikor jól összefőtt, mixerrel pépesítjük. A fogások közötti ital azonos a mártáshoz használt vörösborral.
[szerkesztés]
Áfonyamártás 5.
(majonézes)
Hozzávalók:
* 2 evőkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható),
* 2 alma,
* 2 dl majonéz,
* 1 dl tejszín,
* 1 dl vörösbor,
* 2 szem összetört szegfűszeg,
* mustár, cukor, só és őrölt fehér bors ízlés szerint
A szárított áfonyát a vörösborban addig főzzük, amíg sűrű, pépes lesz. Ha kihűlt, hozzákeverjük a majonézt, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a mustárt, a sót, a fehér borsot, kevés cukrot, végül belekeverjük a tejszínből vert kemény habot is. Rögtön fogyasztjuk. Tejszínhab nélkül a hűtőszekrényben sokáig eláll, a tejszínt csak fogyasztás előtt keverjük bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!