Tojásos rántott levest hogyan csináljátok? Milyen étel passzol mellé?
Én úgy csinálom, hogy készítek egy pirospaprikás rántást, amit hidegvízzel csomómentesre keverek. felengedem vízzel hagyom, hogy felforrjon, kicsit sűrűsödjön,ízesítem sóval, őrölt köménnyel. beleütök egy-két tojást és villával kevergetem. mi ezt ronygyoslevesnek hívjuk, mert a kevergetett tojás érdekes alakzatot produkál:)
hétköznap bármilyen máasodik kaja elé megfelel. főzelék feltéttel, sajtos-sonkás-tejfölös tészta pl a sok küzül.
Én előbb zsiradékon kipattogtatom a köménymagot, /jobb ízű lesz a leves/, ebbe a zsiradékban csinálok egy sötétebb rántást, abba pirospaprikát teszek, és felöntöm vízzel. Teszek bele 1 fej kisebb vöröshagymát, 2-3 kisebb babérlevelet, 2-3 gerezd fokhagymát, és vegetát. Addig főzöm, ameddig a hagyma meg nem fő. Ha kész a leves, kodobom belőle a hagymát, és belecsorgatok tojást, állandóan kevergetve, vagy ha több tojásom van itthon, egyben ütöm bele a tojást, és addig főzöm, ameddig meg nem fő a levesben. Kb. 5-6 perc.Tálaláskor egy kis ecettel ízesítem.
Bármilyen tésztás étel illik hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!