Csirkemellből gyorsan elkészíthető, nem túl bonyolult, de finom étel receptjét keresem, mit ajánlatok? (már a rántott- és sülthusin kívül)
én úgy csinálom hogy vékony csíkokra vágom a mellet és hagymán megdinsztelem amíg fehér nem lesz, aztán vagy friss vagy dobozos gombá rádobok össze aprózva és jól megsózom és meg borsozom (mást nem a borstól fini lesz) és rizssel tálalom.
aztán lehet kapni különféle mártásokat knorr, maggi amikbe bele rakod és készresütöd.
Igen,akkor légyszi írd le a gyros receptjét.
A másik is jól hangzik,köszi:)
Olvastam a Blikk grilles mellékletében egy receptet csirkemellből, amit én biztos, hogy ki fogok próbálni:
Fűszeres túróval töltött csirkemell
A csirkemell mindkét felét éles késsel felszúrjuk. Túrót egy kis tejföllel és apróra vágott metélőhagymával elkeverünk, majd a csirkemelleket megtöltjük vele. Az alufóla fényes felére szalonnacsíkokat fektetünk, ráhelyezzük a töltött húst, nagyon óvatosan megsózzuk, majd a fóliában rostlapon 15-20 perc alatt puhára sütjük.
Ez diétás kaja:
Savanykás almát felszeletelve a sütőtál aljára, rá a megfűszerezett csirke mellet (kicsi só, és bors, pici szerecsendió), letakarva 20-25 percig párolni, majd a fedelet levéve megpirítani ízlés szerint! Fejenként 1-2 alma, és egy csirkemell kell hozzá! A köret az alma!
Szia! Ez nem én receptem még régebben másoltam le a netről azt hiszem a mindmegett.hu -ről de nem biztos
Csirke és alma sajttakaró alatt
Elkészítés: A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, és vajon kicsi sóval
megpároljuk egy serpenyőben. Egy másik serpenyőben szintén vajon kb. fél centi vastag almaszeleteket párolunk.
A Knorr sajtszósz Rafinériát az előírtnál kicsit sűrűbbre elkészítjük.
Egy kivajazott tepsibelerakjuk a csirkehúst, minden szeletre egy almát rakunk, bevonjuk a sajtszósszal, és esetleg egy kevés
reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben átsütjük, míg a sajt megpirul kissé a tetején.
Megjegyzés:
Elkészítési ideje kb. 45 perc, s pillanatok alatt elfogy! Alma helyett készíthetjük ananászszeletekkel is! Burgonyapürével isteni finom! Ez egy nyerő recept! Tuti siker!
A receptet Penczinger Györgyné küldte. Köszönjük!
/nem én vagyok aki beküldte ezt a recptet "valahova"/
Nagyon fnom én is megcsináltam
Szia! Az első hozzászóló vagyok. Íme hát a recept! :)
A gyros hús:
Hozzávalók (a mennyiségeket szabadon variálhatod, ez kb. 4-5 személyre van):
- 1/4 csésze citromlé
- 1 teáskanál oregano
- 45 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva
- olívaolaj (jó a rendes növényi olaj is)
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
Egy tálban keverjük össze a citromlevet és az oreganot. Adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkét, és hűtőben 15 percig pácoljuk. Vegyük ki a csirkecsíkokat a pácléből (1 evőkanál páclevet tegyünk félre a sütéshez). Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd közepes lángon süssük meg benne a csirkemellet a félretett páclével együtt, kb. 5 percig. Sózzuk, borsozzuk.
Nagyon finom, akár körettel is, de akkor is gyrosként, pitával és tzatzikivel a legjobb, úgyhogy adok azokhoz is receptet:
Pitát boltban is kapsz, úgyhogy csak akkor csinálj, ha szeretsz sütögetni, egyébként egy nem túl bonyolult kelt tészta ez:
A tzatzikiben az olívaolaj nem kötelező, én ki szoktam hagyni, mert máshoz nem használunk ilyet, így azért a kevéskéért nem éri meg megvenni. De ha szeretitek, akkor el nem rontja :)
Jó étvágyat!
Nálunk ez bonbasikert aratott, mind készítésben, mind fogyasztásban!!!
Hozzávalók: bacon szalonna szeletek, csirke- vagy pulykamell, tojás, liszt és reszelt sajt.
Elkészítés:
A tepsit kibéleled a szalonna-szeletekkel (jó vékony szeletek legyenek). A husit beforgatod mint mikor rántani akarod, de morzsa/prézli helyett reszeltsajtba forgatod. Nagyon jól ráragad. Aztán a beforgatott szeleteket a szalonnaszeletekre fekteted és végül betakargatod mindenhol szalonnával. Én kb 10 perc alatt raktam össze :D Tettem rá fóliát és fél órát sütöttem, aztán kicsit levettem róla és még így is sütöttem pár percig. Isteni!!! Ez is a www.mindmegette.hu-ról van. Érdemes kipróbálni!
Ha meg aktualis, akkor ezt is kiprobalhatod:
Hozzavalok:
csirkemell
tejszin
sajt
curry, so, bors
A csirkemellet csikokra vagod. A tejszinbol kb. 2 evokanalnyit egy serpenyoben megmelegitesz, beleteszed a csirket, es atsutod. A tobbi tejszint izesited soval, curryvel (izles szerint) es borssal, majd felontod vele a hust. Amikor mar majdnem teljesen atsult es a tejszin nagy resze elfott, akkor a lereszelt sajtot a tetejere hinted, es par perc alatt rapiritod (ekkor mar nem kell megkeverni a hust).
Ez a recept egy raklett recept atirata serpenyore (es sajat izlesre) mivel raklett sutonk nincs, de nagyon finom igy is, az egesz csalad szereti.
Mi rizzsel szoktuk enni (esetleg fott krumplival), vagy kenyerrel is jo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!