Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ki tud nekem finom ételeket...

Ki tud nekem finom ételeket ajánlani? (ha hus akkor csirke és disznó) Ne legyen túl drága étel se!

Figyelt kérdés
2009. nov. 11. 17:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy picit szűkíthetnéd a kört,mert különben itt lehetne sorolni napestig. Meg az,hogy kinek mi a finom az szubjektív,szóval ha van olyan alapanyag ami ne legyen benne azt is írd meg,vagy mondjuk azt hogy mégis hány személyre, mennyi pénzből szeretnél, milyen kategóriájú ételt...stb
2009. nov. 11. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Én konkréten vasárnapi ebédre gondoltam,de azért hétköznapi ételként se volna rosz! 4-5személyre szabott ebéd és akármi lehet mindnet szeretünk!
2009. nov. 11. 17:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló vagyok. Na akkor írom,hogy nálunk régen,az ilyen családi összejöveteleken mindig a sajtos hús volt a menő. Csirkemellet leszeleteled sózod és mintha paníroznád,csak morzsa helyett a végén reszeltsajtba forgatod és egy jénaiba egymásra rétegezed. Tetejére tejföl sajt. Fólia alatt 50perc aztán 10perc pirítás.Tök egyszerű és valami isteni finom ma este is ezt csinálok. Krumplipüré rizibizi is jó hozzá egy kis tartárral meg maga a tökély.
2009. nov. 11. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nálunk hétköznapi hajrá-kaja, de nagyon finom:)

Szétnézek a hűtőben, mi maradt vasárnapról.

Maradék csirke/sertés/marha (akár vegyesen) sült és főtt húsokat kockára vágom. Ha van pár virsli, füstölt hús, túrista szalámi, akkor azt is.

Olajat melegítek, rádobok egy kevés kockára vágott répát, zellert, céklát, fehér répát, krumplit, pár fej karikára vágott hagymát. Összepárolom, sózom-borsozom. Amikor majdnem puha, hozzá borítom a húsokat, teszek bele egy evőkanál sűrített paradicsomot és felöntöm vízzel. Amikor felforrt, dobok bele bőven savanyú káposztát(vagy édeset, ha az van otthon), tejfölös habarással besűrítem és kenyérrel tálalom.Mehet bele máj, olajbogyó, felkockázott savanyú uborka, főtt, kockákra vágott tojás....szóval mindent bele!

Szoljankának hívják és tetszés (na meg a kamra, hűtő tartalma) szerint variálható a végtelenségig.

Ehhez a leveshez csokis-lekváros palacsintatorta dukál.

Közönséges palacsintákat sütök, de csak az egyik felén sütöm, nem fordítom meg(fele idő!). A palacsintasütőből egyenest jénaira borítom, megszórom kakós cukorral vastagon(nem gyorskakó!), aztán megint palacsinta, erre lekvárt kenek. Addig folytatom, amíg tart a tészta. Forró sütőbe tolom, aztán próbálom távol tartani a kölköket, legalább amíg ki nem hül.

Jó étvégyat:)

2009. nov. 11. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk a nagy kedvenc a zöldséges tészta, egy kis hússal. Kell hozzá kb. 30 dkg csirkemell, vagy bármilyen disznóhús (én combot szoktam venni, mert hamar megsül). Felvágod a húst pici kockákra, először nagylángon wokban (vagy valamilyen nagyobb lábasban) megpirítod, majd puhára főzöd (felöntöd vízzel és lefeded). Csak Vegetázod, borsozod és amikor már majdnem puha adsz hozzá egy kis préselt fokhagymát. Kiveszed a húst, és belerakod az felvágott zöldséget (én hagymát szoktam, répát, és káposzta levelet) ezeket is megpirítod (ki milyen puhára szereti, én szeretem, ha még roppan agy kicsit). Ugyanúgy fűszerezed, mint a húst. Ha kész, visszarakod a húst, ütsz rá két tojást és jól elkevered vele a zöldséges húsos cuccot. Majd ráborítasz egy adag megfőzött spagettit, öntesz rá egy kis szójaszósz (ha nincs otthon, anélkül is finom) és jól összeforgatod őket. Nagyon finom, és viszonylag egyszerű, mert nálunk zöldség mindig van otthon, vettem nagy kiszerelésű szójaszószt (sokáig eltart, mert kevés kell rá), és csak a húst, meg a tésztát kell megvenni. Van, aki pl. húst sem tesz hozzá. Nagyon finom!
2009. nov. 12. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

a palacsinta az egyik legolcsóbban kihozható étel (csak időigényes az elkészítése).

próbálkozhatsz édes helyett sós palacsintával is, amelyet aztán párolt zöldséggel megtöltesz, felgöngyölsz. ezeket belefekteted egy tepsibe, és tejföllel (vagy kevésbé folyó joghurttal) meglocsolva kicsit megpirítod a sütőben (mehet rá fűszer is, pl. bors). ha az anyagi keret megengedi, reszelt sajtot is tehetsz rá. nemrég csináltam fokhagymás-sós palacsintát párolt lilakáposztával töltve, és alufóliába csomagolva néhányat lefagyasztottam. a fogyasztáskor sütőben forrósítottam át - egyáltalán nem ázott el, sőt: ropogós volt.

töltelékként lehet zöldborsó, gomba, paradicsomos gomba, akár zöldséges vagy húsos ragu is - bármi. nem muszáj tejföllel, le lehet önteni paradicsomos szósszal is. még így is az olcsó ételek közé tartozik!

2009. nov. 18. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
múltkor spenótos zöldséggel töltve is ettem - nyamiii! 1 cs. parajpüré kb. 90 Ft.
2009. nov. 18. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!