Ki tud nekem finom ételeket ajánlani? (ha hus akkor csirke és disznó) Ne legyen túl drága étel se!
Ez nálunk hétköznapi hajrá-kaja, de nagyon finom:)
Szétnézek a hűtőben, mi maradt vasárnapról.
Maradék csirke/sertés/marha (akár vegyesen) sült és főtt húsokat kockára vágom. Ha van pár virsli, füstölt hús, túrista szalámi, akkor azt is.
Olajat melegítek, rádobok egy kevés kockára vágott répát, zellert, céklát, fehér répát, krumplit, pár fej karikára vágott hagymát. Összepárolom, sózom-borsozom. Amikor majdnem puha, hozzá borítom a húsokat, teszek bele egy evőkanál sűrített paradicsomot és felöntöm vízzel. Amikor felforrt, dobok bele bőven savanyú káposztát(vagy édeset, ha az van otthon), tejfölös habarással besűrítem és kenyérrel tálalom.Mehet bele máj, olajbogyó, felkockázott savanyú uborka, főtt, kockákra vágott tojás....szóval mindent bele!
Szoljankának hívják és tetszés (na meg a kamra, hűtő tartalma) szerint variálható a végtelenségig.
Ehhez a leveshez csokis-lekváros palacsintatorta dukál.
Közönséges palacsintákat sütök, de csak az egyik felén sütöm, nem fordítom meg(fele idő!). A palacsintasütőből egyenest jénaira borítom, megszórom kakós cukorral vastagon(nem gyorskakó!), aztán megint palacsinta, erre lekvárt kenek. Addig folytatom, amíg tart a tészta. Forró sütőbe tolom, aztán próbálom távol tartani a kölköket, legalább amíg ki nem hül.
Jó étvégyat:)
a palacsinta az egyik legolcsóbban kihozható étel (csak időigényes az elkészítése).
próbálkozhatsz édes helyett sós palacsintával is, amelyet aztán párolt zöldséggel megtöltesz, felgöngyölsz. ezeket belefekteted egy tepsibe, és tejföllel (vagy kevésbé folyó joghurttal) meglocsolva kicsit megpirítod a sütőben (mehet rá fűszer is, pl. bors). ha az anyagi keret megengedi, reszelt sajtot is tehetsz rá. nemrég csináltam fokhagymás-sós palacsintát párolt lilakáposztával töltve, és alufóliába csomagolva néhányat lefagyasztottam. a fogyasztáskor sütőben forrósítottam át - egyáltalán nem ázott el, sőt: ropogós volt.
töltelékként lehet zöldborsó, gomba, paradicsomos gomba, akár zöldséges vagy húsos ragu is - bármi. nem muszáj tejföllel, le lehet önteni paradicsomos szósszal is. még így is az olcsó ételek közé tartozik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!