Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki otthon süt kenyeret :...

Aki otthon süt kenyeret : Milyen lisztet tesztek bele?

Figyelt kérdés
És hol veszitek ? Mennyiért ?
2013. okt. 15. 16:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Eddig Nagymama lisztet vettem az vált be legjobban a fehér kenyérhez, 300 Ft körül volt az ára, de sajna mostanában nem kapok a Sparban, itt fehér tönköly lisztet vettem, ez is elég drága 445 most a Lidl-ben.

Ezen kívül szoktam venni teljeskiörlűsű lisztet és teljeskiörlésű tönkölybúza lisztet, ezeket keverve használom, jó sok maggal megszórva. Ezek még drágábbak, de finom kenyér és pésütik lesznek belőle.

2013. okt. 15. 16:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Én is Nagymamából csináltam most :) (Illetve még kevertem hozzá kis rozslisztet ) Finom is lett . De gondolom akkor ezalatti ár nem igazán van,amiből finomat lehet csinálni.... :/ Teljes kiőrlésűm nekem is van itthon. Ha abból csinálom,mennyivel lesz másabb íze a kenyérnek ?
2013. okt. 15. 16:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Tömörebb és más íze van, mint a fehérnek, de egészséges, mostanában nem kenyérnek csinálom, hanem lapos kis kockákra vágom, (mint egy neégyszög alakú zsemle), lekenem tojással és megszórom jó sok tökmaggal, napraforgó maggal, lenmagga, vagy szezámmaggal, íny nagyon finom és 3 napig is ehető.
2013. okt. 15. 16:19
 4/11 anonim ***** válasza:
Hol vetted a Nagymama lisztet? én már 1 hónapja nem találok a boltban.
2013. okt. 15. 16:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Teljes kiörlésűhöz is lehet tenni egy kevés fehér lisztet, akkor jobb az állaga.
2013. okt. 15. 16:20
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagy Tescoban vettem :) Mivel az van a közelben odajárunk mindig szinte :)
2013. okt. 15. 16:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Köszi, akkor majd ott megnézem.
2013. okt. 15. 16:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Félfogós búzalisztből sütöm., és teszek hozzá 1-2 főtt krumplit. Ez sem egészségtelenebb, mint a korpás liszt. Csak az utóbbi divatosabb.
2013. okt. 15. 16:29
 9/11 dawyd.scream válasza:
Én mikor otthon sütöttem akkor sima búza liszt. Abból is ugyanolyan volt mint a drágább fajtából. Annyi hogy amit a kenyérsütőhöz adtak recepteket, nem épp a legjobbak. De neten találsz bőven receptet :)
2013. okt. 15. 16:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Receptem van ,szerintem a legjobb,és legegyszerűbb :D Dagasztás nélküli . Csak a minőség / érték miatt kérdezem a lisztet :)
2013. okt. 15. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!