Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell Naan kenyeret...

Hogy kell Naan kenyeret csinálni otthon?

Figyelt kérdés
Hétvégén indiai lesz nálunk és szeretnék házilag készített naan kenyeret kínálni hozzá. Valami egyszerű, kipróbált receptet szeretnék.
2010. febr. 11. 21:19
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Én inkább magyar ételt adnék neki magyar kenyérrel.Nem tudod olyan jól megcsinálni,mint Indiában,csak szánalmas kísérlet lesz.Itt biztosan nem otthoni ételeket akar enni.
2010. febr. 11. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

tegnap 21:53 Hogy megértette!


Találtam neked egyet:

Hozzávalók:

6 dl liszt

1 kanál sütöpor

fél kávéskanál só

1 dl tej

2 evőkanál olaj

1 dl joghurt

1 tojás

olaj

Elkészítés:

Összekeverem a száraz hozzávalókat, majd a folyékonyakat, és jól összedolgozom. A masszát 6-8 darabra osztom, és ovális, 1/2-1 cm vastagságú lepényeket formálok belőle. Bekenem vékonyan olajjal, és 250 fokon kb. 3 percig sütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, megkenem, és még 3 percig sütöm. Nem árt szemmel tartani, elég könnyen megéghet.


Minden tájegység a saját fűszereit keveri a masszába, persze simán is eszik. Itt meg lehet próbálkozni korianderrel [örölt mag, vágott levél], római köménnyel, mentával, dahl fűszerekverékkel, vágott fokhagymával.

2010. febr. 12. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

1. Nagyon nagyon félreértetted :)

2. Kipóbáltad már ezt a receptet?

2010. febr. 12. 14:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem, nem próbáltam, ebben nem tudok segíteni neked.

Sok sikert a hétvégi menühöz, és ha jönnek indiaiak is hozzátok, kínáljátok meg őket valami magyar koszttal:):)

2010. febr. 12. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem jött hozzánk indiai és az alábbi receptet csináltam meg. Jelentem bevált és még vacsira is kellett sütnöm :)

Hozzávalók


1,5 dl langyos víz, 3/4 kk friss élesztõ(5g), 25 dkg liszt, 2,5 ek joghurt, 3/4 kk sütõpor, napraforgóolaj, 1/2 kk só,

Elkészítés


Az élesztõt a langyos vízben felkeverem. Majd hozzáadom a liszt felét és összekeverem. Ezután a letakart tálat meleg helyen 30 percig pihenni hagyom.


Ezután belekeverjük a joghurtot, a maradék lisztet, a sót és a sütõport. Ezt kézzel gombóccá gyúrjuk - jó ragacsos, érdemes lisztes kézzel kevergetni, esetleg egy kis plusz liszt hozzáadásával még szilárdítani, ha nagyon folyós -. Ezután 1-2 evõkanál olajjal megöntjük - lehet a tésztájába is jó fajta olíva olajat keverni-, majd megint pihenni hagyjuk 15 percet.


Ezután egy serpenyőt kis olajjal felmelegítjük, és a kézzel kinyújtott darabokat (2-3 mm) 1-2 perc alatt mindkét oldalán megsütjük.

2010. febr. 15. 15:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát örülök, hogy öszejött:) A receptet én is eltmentettem.
2010. febr. 16. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!