Hogy kell Naan kenyeret csinálni otthon?
tegnap 21:53 Hogy megértette!
Találtam neked egyet:
Hozzávalók:
6 dl liszt
1 kanál sütöpor
fél kávéskanál só
1 dl tej
2 evőkanál olaj
1 dl joghurt
1 tojás
olaj
Elkészítés:
Összekeverem a száraz hozzávalókat, majd a folyékonyakat, és jól összedolgozom. A masszát 6-8 darabra osztom, és ovális, 1/2-1 cm vastagságú lepényeket formálok belőle. Bekenem vékonyan olajjal, és 250 fokon kb. 3 percig sütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, megkenem, és még 3 percig sütöm. Nem árt szemmel tartani, elég könnyen megéghet.
Minden tájegység a saját fűszereit keveri a masszába, persze simán is eszik. Itt meg lehet próbálkozni korianderrel [örölt mag, vágott levél], római köménnyel, mentával, dahl fűszerekverékkel, vágott fokhagymával.
1. Nagyon nagyon félreértetted :)
2. Kipóbáltad már ezt a receptet?
Nem, nem próbáltam, ebben nem tudok segíteni neked.
Sok sikert a hétvégi menühöz, és ha jönnek indiaiak is hozzátok, kínáljátok meg őket valami magyar koszttal:):)
Nem jött hozzánk indiai és az alábbi receptet csináltam meg. Jelentem bevált és még vacsira is kellett sütnöm :)
Hozzávalók
1,5 dl langyos víz, 3/4 kk friss élesztõ(5g), 25 dkg liszt, 2,5 ek joghurt, 3/4 kk sütõpor, napraforgóolaj, 1/2 kk só,
Elkészítés
Az élesztõt a langyos vízben felkeverem. Majd hozzáadom a liszt felét és összekeverem. Ezután a letakart tálat meleg helyen 30 percig pihenni hagyom.
Ezután belekeverjük a joghurtot, a maradék lisztet, a sót és a sütõport. Ezt kézzel gombóccá gyúrjuk - jó ragacsos, érdemes lisztes kézzel kevergetni, esetleg egy kis plusz liszt hozzáadásával még szilárdítani, ha nagyon folyós -. Ezután 1-2 evõkanál olajjal megöntjük - lehet a tésztájába is jó fajta olíva olajat keverni-, majd megint pihenni hagyjuk 15 percet.
Ezután egy serpenyőt kis olajjal felmelegítjük, és a kézzel kinyújtott darabokat (2-3 mm) 1-2 perc alatt mindkét oldalán megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!