Van otthon kb 70 deka csirkemellfilém, mit tudok belőle csinálni sütőben? Van vmi jó receptetek?
sajtot teszel bele, belecsavarod baconbe, meglocsolod sörrel vagy egy jó adag tejszínnel, amibe sajtot kevertél
én mondjuk serpenyőben sütném le kis rama margarinon, előzőleg fokhagymával és sóval, borssal beszórnám és 2 órán át állni hagynám
vagy egy jó tejszínes sárgarépás és zöldborsós szószban megcsinálnám serpenyőben
esetleg gombaszószban
elsőnek!
nagyon jól hangzik amit írtál, most nagyon megenném úgy megkívántam :D
A joghurtusat letakarva kell sutni?
es hany fokon?
Nálunk nagy családi kedvenc:
Csirkemell őzgerincformában sütve
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás
Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
A helyesírási hibákat nem javítottam ki, bocsi! Internetről van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!