Akik otthon sütőben sütnek kenyeret segitenének?
Lenne egy pár kérdésem.
-Hol szerzitek be az aszkorbint,a sikért,a száritott kovászt és a BL-80-as lisztet?
-Miért csak a friss élesztő jó? A száritottal mi a baj?
-Hogy sütitek a kenyeret,hogy ne legyen vastag és kemény a héja?
-Sütés előtt vagy után lekenitek valamivel a kenyér tetejét?
-Miben sütitek a kenyeret,hogy ne széltére nőjön,hanem magas is legyen?
-Elektromos sütőben ugyanolyan szépen megsül mint a gázosban?
Irnátok jól bevált sütőben süthető recepteket?
én a kenyérhez semmilyen adalékanyagot nem használok.. egyszerüen élesztő,víz,liszt + só.
1 kiló kenyérhez szoktam annyi vizből és élesztőből kovászt csinálni amennyivel kemény lesz a tészta, nagyjából 4-5 deci viz,(minél tovább hagyod állni a kovászt annál kevesebb élesztő kell bele) hozzá megy a só, összedagasztom, cipóra formálom és 1 órát pihentetem. közbe 200 fokos sütöbe beteszek egy tepsi vizet, majd mikor már felforrt beteszem a kenyeret mellé, és 40 percig sütöm, közben kétszer kiveszem és megkenem a tetejét vizzel.. a legvégén mikor kész akkoris jól megkenem a tetejét, ettől lesz jó ropogós és nem pedig kőkemény... száritott kovászként pedig elszoktam tenni a dagasztás során egy kicsi tésztát a kenyérből, megszáritom, és legközelebb mikor csinálom a kenyeret azt a száritott összezuzott tésztát teszem bele a vizbe azzal keverem el nem pedig élesztővel.
remélem segitettem:)
- aszkorbint gyógyszertárban tudsz venni
- én kerek tortaformába teszem :-), mert szétfolyt, igy magas lesz
- a tűzhelyem elektromos, szépen süti a kenyeret, alsó-felső sütésre teszem be
aszkorbin - gyógyszertár
sikér, száritott kovász - Malomipari Termékek Boltja, Bp., Ráday u. 63.
BL-80-as lisztet - minden nagyobb üzletben (nézd meg otthon a lisztes zacskót, mi van ráírva, lehet, hogy van is otthon...)
Szia!
-Én nem teszek bele semmi ilyesmit
-Hülyeség, a szárított is jó, én pl.mindig azt használok
-Ha nem kened le tojással, szerintem nem lesz kemény a héja
-Én nem kenem le semmivel
-Kisebb méretű püspökkenyér formában
-Ugyanolyan jól süt, sőt, ha légkeveréses a sütőt az még jobb is
Ha finom puha kenyeret akarsz, tegyél bele főtt áttört krumplit, ha folyadékként némi tejet is teszel bele az eltarthatóságát is növeled. Ha nem kened le semmivel sütés előtt a kenyeret akkor puha marad a héja, ha lekened tojással vagy tejjel akkor ropogósabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!