Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyivel gazdaságosabb...

Mennyivel gazdaságosabb otthon sütni a kenyeret?

Figyelt kérdés
Mekkora árkülönbség van kb. a bolti és az otthon készített kenyér között kilónként?
2013. jún. 30. 14:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
33%
Talán semmi! Vagy sikerül, vagy nem! A friss kenyér élménye, ami egészségtelen!
2013. jún. 30. 14:57
 2/19 anonim ***** válasza:
30%

az otthoni kenyér lényegesen olcsóbb, és sokszor finomabb, meg adalékok sincsenek benne.

egy kiló kenyér készítéséhez ugyanis 70-80 dkg liszt kell, víz, néhány deka zsiradék, meg egy pici élesztő (és csipet só, cukor).

ez rossz esetben is max. 200 ft, ennyiért sokszor fél kiló kenyeret sem kapsz... tehát minimum félár!

2013. jún. 30. 15:09
 3/19 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem anyagilag nem éri meg otthon sütni. Boltban venni gazdaságosabb. (Más kérdés, hogy milyen.)
2013. jún. 30. 15:10
 4/19 anonim ***** válasza:
92%
Az otthoni drágább. Nagy áruházakban már 200-220 Ft-ért is kapsz kenyeret.(Persze kérdés milyet.) Az otthoni kenyérsütéshez minőségi liszt kell, nem jó a sima tescos. Aztán a másik, hogy ezek a gépek sokat fogyasztanak, így használatuk gazdaságtalan.
2013. jún. 30. 15:15
 5/19 anonim ***** válasza:
33%
boltban fél kiló ugyanannyi, mint otthon egy kiló, a kenyérsütő gépek áramfogyasztása nem jelentős, dagasztás után mi ki szoktuk venni a gépből, megformázzuk és a sütőben sütjük ki. tescos lisztből is lehet.
2013. jún. 30. 15:21
 6/19 anonim ***** válasza:
72%
nálunk a legdrágább boltban 249 Ft a kenyér KILÓJA! Ennyiért biztos nem sütsz otthon kenyeret. Ha a legolcsóbb liszttel számolok, akkor sem. Az áram fogyasztás pedig egy kenyérnél lehet hogy nem sok, de éves szintre vetítve bizony szép kis összeg. Teljesen gazdaságtalan a kenyérsütő, ha friss pékárut akarok, lemegyek a helyi pékségbe, ahol minden órában frissen sült kenyeret, zsemlét, stb vehetsz jó áron.
2013. jún. 30. 15:33
 7/19 anonim ***** válasza:
64%

Árban kb. egyforma. Ha teszkós lisztből, rossz, olcsó alapanyagokból sütöd, akkor feleáron kaphatod meg ugyanazt a sz*rt, mint amit a boltban veszel. Ha jó, minőségi alapanyagokból sütsz, akkor drágábban jössz ki, mintha a pékségben vennél egy igazán jófélét. Időben 2 órát számolj rá.

Szerintem kenyeret sütni akkor éri meg, ha az ember valami különlegeset szeretne. Pl. olívabogyós-parmezános kenyeret vagy hasonló érdekességeket egy vacsorához.

2013. jún. 30. 15:41
 8/19 anonim ***** válasza:
66%
nálunk bevált a kenyérsütő, csak beledobálok mindent és ennyi. 3 perces munka és kb. 150 ft-ból jön ki egy kiló.
2013. jún. 30. 15:56
 9/19 anonim ***** válasza:
Az ára közt nincs különbség (mert a sütéshet is kell energia, meg ha géppel dagasztják, az is elég sok ármot fogyaszt), de az mindenképpen elöny, hogy nincs benne egy csomó szemét, viszont tovább fogyasztható, mert nem szárad ki hamar, jobban laktat, mert nem felfújt, túl laza a tésztája, és ezért gazdaságosabb.
2013. jún. 30. 16:26
 10/19 anonim ***** válasza:

Nekem anyum teljesen ráállt a házi kenyér sütésére. Az energiafogyasztás rendesen megugrott, bár igaz, ha otthon vagyok én is meg tesóm is, akkor egy hétvége alatt legalább 4 kenyeret süt, ebből 1-1-et elvitelre, de volt olyan, hogy két kenyeret vittem (söröset és korpásat - hát lehet ezeknek ellenállni?)

Igaz, géppel dagaszt, mert kézzel már nem bír az ízületei miatt. Utána meg megy be a sütőbe (elektromos).

Az íze viszont verhetetlen. Sokkal finomabb, mint az a kenyér, amit a pékségben veszek, pedig a bolti társaihoz képest az is nagyon jó.

A most egy hetes házi kenyerem még mindig nagyon finom, nincs semmi baja, pedig teljesen hagyományos recept alapján készült (mondom ezt úgy, hogy a gasztronómiai iránt különösen érdeklődő néprajzosként nagyon jól tudom, milyen a hagyományos kenyér).

2013. jún. 30. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!