Ezekből az alapanyagokból mit lehet sütni/főzni? 13/L
Néha egyedül szoktam lenni és sosincs itthon semmi édesség, ezért elhatároztam, hogy elkezdek magamnak készíteni valamit. Hallottam már, hogy sütit főzni is kell.
Amik vannak otthon: liszt,fahéj,sütőpor,vaníliás cukor,porcukor,kristálycukor,kakaópor,tojás,valami mézféle(szerintem cukorból),élesztő,só,étkezési zselatin.
Nagyjából ezek vannak boltba nem szeretek menni(valami fóbiám van) és lehetőleg nagyon kezdőknek.
A sütőt illetve gáztűzhelyt betudom egyedül indítani, főzni csak tojáslevest, lecsósszeletet főztem segítséggel.
Válaszokat előre is köszönöm!
Muffin recept
6 dl liszt
3 dl cukor
1 cs. sütőpor(, az kb. 2 teáskanálnyi)
2 cs. vaníliá scukor de 1 cs. is elég lehet
csipet só
4 dl tej
1, 5 dl olaj
2 egész tojás
Először a száraz összetevőket elkeverjük, majd a nedves összetevőket is hozzáadjuk és azt is elkeverjük.
180 C fokon készre sütjük.
Ez az alap. És azt teszel bele, amit akarsz...
Csokidarabokat, kakaót, mákot, meggyet, barackot stb...
Ebből lehet piskóta, vagy valami nagyon alap muffin, lásd fent. Esetleg ha van otthon sütő margarin vagy vaj (rendes, nem vajkrém), akkor csinálhatsz kekszet is (simát vagy kakaósat). Liszt-vaj/margarin-porcukor 3-2-1 arányban, egy tojássárgája (fél kiló liszteshez) jól összegyúrni, 3-4 milliméteresre kinyújtani, valami formával kiszúrogatni, majd 200 fokon szép világosbarnára sütni. Szerintem ennél egyszerűbb süti nem létezik.
Ha van lekvárod amivel összeragaszd, akkor lesz belőle linzer.
Ha egyszemélyes nasit akarok akkor ezt csinálom:
Úgy ízesíted, ahogy akarod, rakhatsz bele fahéjat is, csoki darabokat, gyümölcsöt stb. Értelemszerűen ha kihagyod a kakaóport, akkor világos tésztát kapsz.
kb 3 perc alatt sül meg a 800W-os mikróban, 1000Wosban kevesebb idő kell neki. Hamar meg kell enni, mert kiszárad. Jah és ne színig legyen a bögre, nekem ma félig volt és nagyon magasra kinőtt a bögréből (ne aggódj ez természetes, ha leállítod,kicsit összeesik).
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Piskótát azt tudok sütni és mindenkinek ment a zöld pipa.:)
Egy ideális brownie alaprecept:
Hozzávalók:
4 tojás
300g cukor
200g vaj
200g étcsokoládé
150g liszt
fél kiskanál só
Fél kiskanál őrölt kávé
csipet csili
50g kakaópor
negyed teáskanál sütőpor
Elkészítései idő: nettó 25 perc, bruttó 35 perc
tesómmal már készítettem ilyet Könnyű elkészíteni és nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!