Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyivel gazdaságosabb...

Mennyivel gazdaságosabb otthon sütni a kenyeret?

Figyelt kérdés
Mekkora árkülönbség van kb. a bolti és az otthon készített kenyér között kilónként?
2013. jún. 30. 14:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

nem emlékszem melyik válaszoló volt, akit 0%ra pontoztak, de neki van igaza

csak a hátrány, hogy nyáron bemelegszik a lkaás és többet költesz a ventillátorra

2013. jún. 30. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
50%
Mi vettünk pár éve egy kenyérsütőt, kb. 2x használtam. Nem ízlett a kenyér, amit sütött, így nem is szenvedtem vele tovább. Időpocséklásnak is tartom, hamarabb elszaladok a boltba érte. Hiába 3 perc bedobálni az összetevőket, ha még órákig süti, plusz még ki is kell hűlnie. Ha eszembe jut egy este, hogy szalonnát akarunk sütni, de nincs itthon kenyér, a boltból 5 perc alatt hozok. Ha neki kéne állni sütni, sose lenne szalonnasütés.
2013. júl. 1. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:

3 éve csak ilyet eszünk, olcsóbb, jobb, egészséges, tovább eláll, pedig nincs benne tartósító, azt teszek bele, amit akarok, tescos lisztből is lehet, felesben keverem saját malomban őrölt tönkölyliszttel, ízesítem amivel akarom...

azért van ennyi beteg ember körülöttem, mert csak a kényelem a szempont, csak lemegyek a sarki boltba, és megveszem... szerencsére van sarki patika és kórház is...

ha a húst vadászni, nyúzni, belezni kellene, jó sok vega lenne.

2013. júl. 1. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim válasza:

Én most sütöttem először kenyeret de nekem a bolti sokkal jobban ízlik.Nem valószínű,hogy mégegyszer sütök.

Itt nálunk a tescós kemencés kenyér 135 forintba kerül kilója.Ezt szoktuk venni.

2013. júl. 2. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:

utolsóhoz: ha 135 ft egy kg liszt, gondolj bele, mi lehet abban a 135 ft/kg kenyérben, és kemencében sütik tényleg, ugye?

egy ismerős rendelésre süt tönkölybúzából kovászos kenyeret kemencében, 750 g 700 ft, és veszik. van, akinek a minőség és az egészség megér ennyit.

2013. júl. 2. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
Tévedsz, nagyon finom a TESCO-S friss kenyér! Talán még nem ettél ezért kritizálod!
2013. júl. 2. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm Tescoban dolgozik, ők készítik ezt a kenyeret is. Azért azt ne hidd, hogy ők maguk is 135 forintért veszik a liszt kilóját, mint amennyiért eladják a boltok... Ő azt mondta, hogy semmi különös nincs a kenyérben, egyszerűen olcsó. Nekem sincs bajom azzal a kenyérrel, bár én egy héten egy szelet kenyeret eszek amúgy is, inkább a szüleim kenyeresek. Ha drága tönkölylisztes ilyen-olyan hűha kenyeret vennének, abból sem ennék többet, szóvel nekem teljesen mindegy.
2013. júl. 2. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
tanuljatok meg kenyeret sütni! hamarosan szükség lesz rá...
2013. júl. 2. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha költségcsökkentésre vágysz, akkor tényleg nem éri meg otthon sütögetni.


Ha mást, különlegeset, finomat, tartalmasat szeretnél, akkor érdemes kísérletezni. Szerintem a kenyérsütéshez kell egyfajta elhívatottság, vagy kedv, ha ez nincs meg, akkor szintén nem érdemes.


Én különbséget tennék a kenyérsütőgépben sült és a sütőben sült kenyér között, mert közel sem azonos. Hogy hol dagasztjuk, az megint egy más kérdés.


Én azért kezdtem bele, mert az alapanyagok sem voltak elhanyagolhatók, gyermekeim ételallergiája vezetett rá.


A bolti kenyerek legnagyobb problémája, hogy talán 50%-ban is szójaliszttel keverik a búzalisztet, mert az olcsóbb, és az én gyerekem pont arra (is) allergiás.

Tescot nem ismerem, de pl. az Auchanban az összes pékárú szójás lisztkeverékkel készül (szerencsére ott legalább ráírják). De ha feltűnően alacsony az ár, akkor biztosra lehet venni, hogy szójás tésztáról van szó. (Pl. 8 Ft egy zsemle)


Egyébként lehet hogy én leszek a kivétel, mert bár nagyon szeretjük a házi dolgaimat (vendégek mindig csodájára járnak :), én nagyon szeretem a minőségi boltit, és bizonyos állagokat még több év sütési gyakorlat után sem tudok elérni, mert pl. nincs üveg vagy kerámia zárható nagy edényem kenyérsütéshez. A megfelelő hő és gőz elérése meg elengedhetetlen.


Egyedül a fonott kalácsom olyan, hogy azt jobban szeretjük a boltinál, sokkal finomabb és el is áll akár egy hétig, ebből az első három napban kiválóan élvezhető az állaga, míg bolti kalács kiszárad másnapra mindig.


Kalácshoz amúgy én is a legegyszerűbb (Spar Budget BL-55) lisztet használom, és egy kicsi rész rétesliszt belőle. Kb. 60 dkg megy bele, abból egy kilós kalács lesz, de kell bele élesztő, margarin és 1 tojás is. (Én az allergia miatt vízzel csinálom, de tejjel biztos még finomabb, kb. 2 deci), meg cukor, só.


Egyébként időigényes is a dolog, illetve állandó jelenlétet igényel. Ha otthon vagyok, akkor kb. 4 óra alatt van meg hűléssel együtt, óránként 5 perc tennivaló akad vele, az elején kicsit gyakrabban, úgy 10 percenként 2 perc. :)

Szóval full munkaidő mellett azért melós lenne hétköznap megcsinálni.

2013. júl. 5. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!