Írnátok ötleteket karajhoz, csontozott-bőrös csülökhöz, dagadóhoz és oldalashoz?
Ezek vannak a fagyómba és a héten kiakarom üríteni hogy letudjam olvasztani.Ma kisütöm a mirelitteket (rántott csirke, pulyka fasírt halrúd).Holnapra kivettem a tarját, amit tejszínes gombás szósszal készítenék el.
A többiből mi legyen hogy azért ne pörkölt legyen rántott hússal a héten.
Csülköt barna sörben pácolva süsd meg
csülök pékné modra
a csülköt beltehed ,székely káposztába
dagadó töldsd meg kolbászos vagy májas töltelékkel és süsd meg egyben
Oldalas Ragacsos oldalas be kell pácolni :
Pác :
Pác:
3evőkanál ketchup,
3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,
3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,
1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,
3 evőkanál méz,
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba . Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban!
Ez a pác csirkeszárnyra ,is jó..
A csülökből:
- kizárólag sertéscsülök pékné módra készítenék. Vétek volna másvalamire elhasználni
- finom még felkockázva gulyáslevesnek, babgulyásnak is, az után megteszi egy adag fánk, vagy lekváros kifli is
Dagadód:
- felszúrod és megtöltöd hagyományos töltelékkel, vagy bőrétől megszabadított csípős füstölt házikolbásszal
- de ha felszeled, fűszerezed, és az oldalassal együtt szépen tepsiben fólia alatt, krumpli-körettel, hordós káposzta-salátával megsütöd ... nyami-nyami... :)))
Karaj ha egyben van:
- valakinek volt itt egy receptje, hogy csak bevagdossa ott ahol később majd szelnék, sózza-fűszerezi, közé dugdossa a füstölt szalonnát-fokhagymát, ha jól emlékszem, karikára szelt hagymát, gombát, hasonlókat, majd összekötözi és úgy dugja a sütőbe. Fólia alatt kezdi a sütést.
- ha felszelt karaj, akár rántod, akár natúr-sütöd és akármilyen mártással, sajt-mártás, gomba-mártás, akármi, rizs-körettel, egy síma kis ebéd-vacsi kijön belőle.
Ha megtalálom a linket az egybekarajról, felteszem még ide neked!
Az is meglehet, hogy valakinek el van mentve, és perceken belül itt is lesz!
Erről az egybesütött karajról írtam, egy kicsit rosszul emlékeztem, nem gombát, hanem sajtot, és egy kis füstölt kolbit is ír hozzá. Nagyon guszta!
Oldalas:
két csontonként feldarabolod,
lábasba annyit zsírba beleteszed, ami ellepi,
szeletelsz rá bőven vöröshagymát
addig sütöd, amíg megpuhul
Kiváló hagymás-zsír is lesz utána.
Karajt én valami szaftosnak/mártásosnak csinálnám meg, pl. gombás-szelet.
Csülök, mint ahogy valaki javasolta
pékné módra.
Karajból vadasszerűséget. lisztbe mártva elősütni, majd jénaiba téve a pecsenyelevet beforralva, ráöntve, fólia alatt puhára sütni. közben lepirított zöldségekből hagyományos vadasmártást készíteni. (mustárral, tejföllel, fűszerekkel )mellé krokett vagy krumplifánk.
ezt a puhára sütött karajt lehet bármilyen szósszal, akár gyümölcsmártással, pirított darával/morzsával is tálalni.
Dagadó, hagyományos zsemlés-tojásos-keménytojásos (esetleg kis csirkemáj )borsos, majorannás, petrezselymes töltelékkel megtöltve, a vége letűzve, ha kell cérnával is átkötözve, körös körül pirosra sütve,petr. krumplival, párolt lilakáposztával.
Csülök:babos-káposztás egytál.
Oldalasból rakott oldalas. a húst pirosra sütjük serpenyőben, fokhagymával. ha szép puha-piros, a csontokat kihúzzuk belőle.
közben krumplit főzünk héjában.
ha kész egy kizsírozott tepsibe terítünk egy sor karikára vágott főtt krumlit, só, bors. egy közepes hagymát félkarikára szelünk és felét rászórjuk. erre tesszük a kicsontozott oldalas darabokat, ha kell még lapjával elvágva.erre a hagyma másik fele, majd krumplival zárjuk.
egy nagypohár tejfölt elkeverünk 3-4 tojással, és ráöntjük a rakottasra, hogy mindenhova jól becsurogjon.
tetejét bőven megszórjuk reszeltsajttal (lehet fele füstölt ) és szép pirospozsgásra sütjük.
Aszalt gyümölccsel töltött karaj:
Ha egyben van, csak besózod, pici bors. Mindkét végén késsel bevágod, egy fakanál nyelével végiglyukasztod.
Az aszalt gyümölcsöt borba áztatod: szilvához vörös, barackhoz fehér bor, eddig ezzel a kettővel csináltam. 15-20 perc áztatás után beletöltöd a húsba, majd mehet a sütőbe.
Vagy tehetsz bele végig néhány főtt tojást, vagy megtöltheted kolbászhússal.
Ha kisült, kb félórát hagyod állni, utána szeleteld csak.
Csülök: Pékné módra a legtutibb, de mehet bablevesbe is.
Oldalas: sütve, tökfőzelékhez, vagy krumplifőzelékhez.
Jó ezen az oldalon lenni!!
Mennyi ötlet, kreativitás!
Öröm olvasni, de tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!