Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok ötleteket karajhoz,...

Írnátok ötleteket karajhoz, csontozott-bőrös csülökhöz, dagadóhoz és oldalashoz?

Figyelt kérdés

Ezek vannak a fagyómba és a héten kiakarom üríteni hogy letudjam olvasztani.Ma kisütöm a mirelitteket (rántott csirke, pulyka fasírt halrúd).Holnapra kivettem a tarját, amit tejszínes gombás szósszal készítenék el.

A többiből mi legyen hogy azért ne pörkölt legyen rántott hússal a héten.


2013. szept. 17. 14:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Csülköt barna sörben pácolva süsd meg

csülök pékné modra

a csülköt beltehed ,székely káposztába

dagadó töldsd meg kolbászos vagy májas töltelékkel és süsd meg egyben

Oldalas Ragacsos oldalas be kell pácolni :

Pác :

Pác:

3evőkanál ketchup,

3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,

3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,

1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,

3 evőkanál méz,


Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba . Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban!

Ez a pác csirkeszárnyra ,is jó..

2013. szept. 17. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
46%

A csülökből:

- kizárólag sertéscsülök pékné módra készítenék. Vétek volna másvalamire elhasználni

- finom még felkockázva gulyáslevesnek, babgulyásnak is, az után megteszi egy adag fánk, vagy lekváros kifli is

Dagadód:

- felszúrod és megtöltöd hagyományos töltelékkel, vagy bőrétől megszabadított csípős füstölt házikolbásszal

- de ha felszeled, fűszerezed, és az oldalassal együtt szépen tepsiben fólia alatt, krumpli-körettel, hordós káposzta-salátával megsütöd ... nyami-nyami... :)))


Karaj ha egyben van:

- valakinek volt itt egy receptje, hogy csak bevagdossa ott ahol később majd szelnék, sózza-fűszerezi, közé dugdossa a füstölt szalonnát-fokhagymát, ha jól emlékszem, karikára szelt hagymát, gombát, hasonlókat, majd összekötözi és úgy dugja a sütőbe. Fólia alatt kezdi a sütést.

- ha felszelt karaj, akár rántod, akár natúr-sütöd és akármilyen mártással, sajt-mártás, gomba-mártás, akármi, rizs-körettel, egy síma kis ebéd-vacsi kijön belőle.


Ha megtalálom a linket az egybekarajról, felteszem még ide neked!

Az is meglehet, hogy valakinek el van mentve, és perceken belül itt is lesz!

2013. szept. 17. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

[link]


Erről az egybesütött karajról írtam, egy kicsit rosszul emlékeztem, nem gombát, hanem sajtot, és egy kis füstölt kolbit is ír hozzá. Nagyon guszta!

2013. szept. 17. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Dagadót és oldalas nagyon finom káposztában is, akár székely, akár töltött káposzta.
2013. szept. 17. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim válasza:
Darált karaj bele a dagadó ba /töltött dagadó/
2013. szept. 17. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim válasza:
Bocssi a rossz vválaszért nem olvastam el az egész szöveget
2013. szept. 17. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Oldalas:

két csontonként feldarabolod,

lábasba annyit zsírba beleteszed, ami ellepi,

szeletelsz rá bőven vöröshagymát

addig sütöd, amíg megpuhul


Kiváló hagymás-zsír is lesz utána.


Karajt én valami szaftosnak/mártásosnak csinálnám meg, pl. gombás-szelet.


Csülök, mint ahogy valaki javasolta

pékné módra.

2013. szept. 17. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Karajból vadasszerűséget. lisztbe mártva elősütni, majd jénaiba téve a pecsenyelevet beforralva, ráöntve, fólia alatt puhára sütni. közben lepirított zöldségekből hagyományos vadasmártást készíteni. (mustárral, tejföllel, fűszerekkel )mellé krokett vagy krumplifánk.

ezt a puhára sütött karajt lehet bármilyen szósszal, akár gyümölcsmártással, pirított darával/morzsával is tálalni.

Dagadó, hagyományos zsemlés-tojásos-keménytojásos (esetleg kis csirkemáj )borsos, majorannás, petrezselymes töltelékkel megtöltve, a vége letűzve, ha kell cérnával is átkötözve, körös körül pirosra sütve,petr. krumplival, párolt lilakáposztával.

Csülök:babos-káposztás egytál.

Oldalasból rakott oldalas. a húst pirosra sütjük serpenyőben, fokhagymával. ha szép puha-piros, a csontokat kihúzzuk belőle.

közben krumplit főzünk héjában.

ha kész egy kizsírozott tepsibe terítünk egy sor karikára vágott főtt krumlit, só, bors. egy közepes hagymát félkarikára szelünk és felét rászórjuk. erre tesszük a kicsontozott oldalas darabokat, ha kell még lapjával elvágva.erre a hagyma másik fele, majd krumplival zárjuk.

egy nagypohár tejfölt elkeverünk 3-4 tojással, és ráöntjük a rakottasra, hogy mindenhova jól becsurogjon.

tetejét bőven megszórjuk reszeltsajttal (lehet fele füstölt ) és szép pirospozsgásra sütjük.

2013. szept. 17. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Aszalt gyümölccsel töltött karaj:


Ha egyben van, csak besózod, pici bors. Mindkét végén késsel bevágod, egy fakanál nyelével végiglyukasztod.


Az aszalt gyümölcsöt borba áztatod: szilvához vörös, barackhoz fehér bor, eddig ezzel a kettővel csináltam. 15-20 perc áztatás után beletöltöd a húsba, majd mehet a sütőbe.


Vagy tehetsz bele végig néhány főtt tojást, vagy megtöltheted kolbászhússal.


Ha kisült, kb félórát hagyod állni, utána szeleteld csak.


Csülök: Pékné módra a legtutibb, de mehet bablevesbe is.


Oldalas: sütve, tökfőzelékhez, vagy krumplifőzelékhez.

2013. szept. 17. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 doboszoli ***** válasza:
100%

Jó ezen az oldalon lenni!!

Mennyi ötlet, kreativitás!

Öröm olvasni, de tényleg.

2013. szept. 17. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!