Börös malac tarja sütése, hogyan kell?





Tökéletes, akkor már nem sok mindent kell vele csinálni.
betepsized, kell alá egy kis zsiradék, víz, só.
Plusz egyéb fűszerek, de ez attól is függ, mi van a pácban. (só remélhetőleg nincs)
Ami illik hozzá, jó sok hagyma, fokhagyma, bors, kevés kömény, esetleg egy kicsi lecsót is önthetsz alá.
Letakarni nem kell.
Legyen alatta elég folyadék, akkor nem ég meg.
De rögtön kezdheted letakaratlanul sütni, nem sül olyan sokáig, és a bőrének meg kell pirulni.
Ezért szokták úgy is tepsibe rakni, hogy a szeletek félig fedjék egymást. Úgy, hogy a hús fedésbe legyen, a bőr pedig kiemelkedjen a léből, ne ázzon, hanem piruljon.
Így, egyrészt még nehezebben szárad ki a hús, másrészt szépen pirul a bőr.
Egy tálba öntsél sört, és füstölt szalonnából vágj egy 2 cm-es csíkot, és irdald be.
Ezzel a "szalonna kefével" kenegesd a bőt sörrel. Minimum negyedóránként, jó alaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!