Melyikkel járok jobban csülök vagy a börös malac karaj melyikböl lehet jobb dolgokat kihozni? Izre melyik jobb?
Én a csülökre szavazok, erőteljesebb az íze, és szerintem az állaga, szaftossága is jobb.
Sülési veszteség mindkettőnél jelentős, a csülöknél a zsír miatt, a malachúsnál a víz miatt.
A csülök szaftosabb, ízletesebb, többféle felhasználási lehetősége van,mint a karajnak. A karaj kicsit szárazabb, és leginkább csak sütve, vagy rántva szoktuk készíteni.
Az az igazság, hogy vittem én már haza olyan csülköt, hogy a bőr alatt közel 3/4-ed rész csak szalonna volt, színhús alig-alig volt benne, hiába mutatta azt a bolti vitrinben, hogy egy szép darab. Tehát nagy a lutri, hogy valóban hazaviszel-e vele annyi színhúst, amennyire számítol, vagy drága pénzen csak a csontot és a szalonnát kapod.
A karajnál látod, mekkora rajta a csont, a többi mind színhús.
Persze az sem mindegy, mit akarsz sütni-főzni, a karajt Pékné-módra nem fogod tudni elkészíteni finomra, de a csülökből sem fogsz tudni fincsi egybesültet készíteni, ha nagyobb része csak szalonna lesz.
Tipp:
Csontozott hátsó csülköt kell venni, az nem zsákbamacska.
Valamivel drágább, de nincs csont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!