Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyikkel járok jobban csülök...

Melyikkel járok jobban csülök vagy a börös malac karaj melyikböl lehet jobb dolgokat kihozni? Izre melyik jobb?

Figyelt kérdés
2012. dec. 28. 16:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a csülökre szavazok, erőteljesebb az íze, és szerintem az állaga, szaftossága is jobb.


Sülési veszteség mindkettőnél jelentős, a csülöknél a zsír miatt, a malachúsnál a víz miatt.

2012. dec. 28. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A csülök szaftosabb, ízletesebb, többféle felhasználási lehetősége van,mint a karajnak. A karaj kicsit szárazabb, és leginkább csak sütve, vagy rántva szoktuk készíteni.


Az az igazság, hogy vittem én már haza olyan csülköt, hogy a bőr alatt közel 3/4-ed rész csak szalonna volt, színhús alig-alig volt benne, hiába mutatta azt a bolti vitrinben, hogy egy szép darab. Tehát nagy a lutri, hogy valóban hazaviszel-e vele annyi színhúst, amennyire számítol, vagy drága pénzen csak a csontot és a szalonnát kapod.


A karajnál látod, mekkora rajta a csont, a többi mind színhús.


Persze az sem mindegy, mit akarsz sütni-főzni, a karajt Pékné-módra nem fogod tudni elkészíteni finomra, de a csülökből sem fogsz tudni fincsi egybesültet készíteni, ha nagyobb része csak szalonna lesz.

2012. dec. 28. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 doboszoli ***** válasza:

Tipp:

Csontozott hátsó csülköt kell venni, az nem zsákbamacska.

Valamivel drágább, de nincs csont.

2012. dec. 29. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!