Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek babgulyást?

Hogyan készítsek babgulyást?

Figyelt kérdés
Adott 1,5kg füstölt csülök és kb. 1 kg sertéslapocka. Szerintem a csülök gyorsabban megfő mint a sima sertéshús. Milyen sorrendben rakjam bele a húsokat és a babot? Pirítsam meg a hagymát az elején, vagy tegyem fel a húst főni vízben rögtön az elején? Rengeteg fajta receptet láttam, nem tudom, mi lenne az ideális. :)

2012. máj. 26. 06:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Csinálj egy pörköltöt, a csülökből, és a lapockából. Előbb a csülköt tedd bele, majd ha félig megfőtt, mehet bele a lapocka,és az előre beáztatott bab. Ha a bab félig megfőtt, mehet bele a zöldség, sárgarépa, fehérrépa, zeller, zellerlevél, zöldpaprika, paradicsom, csípős, csöves paprika ízesítsd sóval, vagy vegetával. Ha kész, tálalj mellé külön kifőzött csipetkét.
2012. máj. 26. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben a füstölt húsokat előző este beáztatom, hogy a sótöbblet egy kicsit kiázzon belőle, ill. alaposan átkapargatom, hogy a füstölés során rárakodott akármik is lejöjjenek róla.

No meg a babot alapból beáztatotm előző este.

Ilyen esetben én a csülköt és a lapockát egyszerre tenném fel csak síma vízbe, bele a hagymát, majd ha már félfövésben a husi, akkor hozzá a babot, és amikor már az is félig megfőtt, akkor bele a zöldség, petrezselyem. Sóval óvatosan, mert a húsokból még fő ki. Majd amikor berántottad, akkor utána sózod, ha kell.


Persze azért találsz rengeteg változatot a net-en, mert ez a kaja pont az, amelyikre ráillik: ahány ház, annyi szokás. A lényeg, legyen olyan, amilyet ti szerettek.

Lesznek, akik az én válaszomat lepontozzák, mert esküdnek a saját változatukra. Majd a rengeteg variáció alapján megszületik a te változatod, és neked az lesz a jó. Ne félj, csak fogj hozzá!

2012. máj. 26. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A babgulyást én nem szoktam berántani, csak a csülkös bablevest.
2012. máj. 26. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
"Sima" gulyást már rengetegszer főztem, de füstöl hússal is babbal még nem dolgoztam. Vendégek jönnek, és nem szeretném elszúrni. A csülköt is kockázzam fel mint a lapockát vagy mehet nagyobb darabokban?
2012. máj. 26. 07:36
 5/10 A kérdező kommentje:
* is=és
2012. máj. 26. 07:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha igazi parasztcsülök, akkor az sokkal lassabban fő meg, mint a sertéslapocka, be is kell áztatni, mert különben nagyon sós.
2012. máj. 26. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Boltban vett csülök.
2012. máj. 26. 07:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Kockázd fel, a pörkölt alapba.
2012. máj. 26. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Jó lesz ez. :) Kicsit szétfőtt a bab, majd legközelebb jobban odafigyelek. Köszönöm a tanácsokat. :)
2012. máj. 26. 13:54
 10/10 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Én írtam neked, hogy a babot már csak akkor tedd bele, amikor a húsok félfövésben vannak, mert különben baj lehet. No majd legközelebb jobban sikerül.

2012. máj. 26. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!