Hogyan készítsek babgulyást?
Ilyen esetben a füstölt húsokat előző este beáztatom, hogy a sótöbblet egy kicsit kiázzon belőle, ill. alaposan átkapargatom, hogy a füstölés során rárakodott akármik is lejöjjenek róla.
No meg a babot alapból beáztatotm előző este.
Ilyen esetben én a csülköt és a lapockát egyszerre tenném fel csak síma vízbe, bele a hagymát, majd ha már félfövésben a husi, akkor hozzá a babot, és amikor már az is félig megfőtt, akkor bele a zöldség, petrezselyem. Sóval óvatosan, mert a húsokból még fő ki. Majd amikor berántottad, akkor utána sózod, ha kell.
Persze azért találsz rengeteg változatot a net-en, mert ez a kaja pont az, amelyikre ráillik: ahány ház, annyi szokás. A lényeg, legyen olyan, amilyet ti szerettek.
Lesznek, akik az én válaszomat lepontozzák, mert esküdnek a saját változatukra. Majd a rengeteg variáció alapján megszületik a te változatod, és neked az lesz a jó. Ne félj, csak fogj hozzá!
2. vagyok.
Én írtam neked, hogy a babot már csak akkor tedd bele, amikor a húsok félfövésben vannak, mert különben baj lehet. No majd legközelebb jobban sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!